| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 6 de desembre de 2021


divendres, 17 d'agost de 2007
>

Alcanar es posa en peu de guerra contra el dipòsit submarí de gas

Avui hi ha convocat un ple extraordinari i s'està creant una plataforma ciutadana de rebuig

ROSER ROYO. Alcanar
L'amenaça del magatzem submarí de gas natural situat davant la costa d'Alcanar i Vinaròs comença a prendre forma. Així el 2 d'agost passat va sortir publicat en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) l'anunci de la sol·licitud de concessió per explotar com a magatzem de gas aquest antic pou petrolier. Un anunci que inclou dades més exactes del projecte ja que la utilització del magatzem representaria també la construcció d'una planta de tractament de gas que se situaria al costat mateix del riu Sénia amb una torxa de seixanta metres i una xemeneia de 50, a la banda de Vinaròs, però a només un quilòmetre i mig d'Alcanar.

L'anunci del BOE va passar totalment inadvertit a l'Ajuntament d'Alcanar i no és estrany ja que la publicació es va fer a principis del mes d'agost i a més els terrenys on s'ha d'instal·lar la planta de tractament es troben íntegrament al municipi castellonenc de Vinaròs, tot i que només estan a un quilòmetre i mig del nucli urbà d'Alcanar. Ha estat el grup municipal de CiU-Per Alcanar i les Cases (CiU-PAi LC) qui ha fet el crit d'alerta i dimarts passat va presentar una instància a l'Ajuntament sol·licitant la convocatòria d'un ple extraordinari per debatre el tema. «Volem que l'Ajuntament presente al·legacions i que inste l'Ajuntament de Vinaròs que es pronuncie en contra d'aquest projecte», va manifestar ahir el portaveu de CiU, Josep Bort, tot assenyalant que si aquest projecte s'arribés a materialitzar seria un «desastre» per a Alcanar, un municipi on el turisme és un dels sectors més potents.

L'equip de govern canareu, integrat per ERC, s'ha posat ràpidament les piles i ha convocat per avui mateix un ple extraordinari en el qual se sotmetrà a votació una moció en què es compromet a presentar al·legacions a l'anunci de sol·licitud de concessió per l'empresa canadenca Escal UGS SL i demanant que es rebutge la utilització del magatzem de gas. A més, en la mateixa moció l'Ajuntament demana al Ministeri d'Indústria i al Consell de Ministres que abans de resoldre sobre aquest projecte sol·licite informes a les administracions afectades, que en aquest cas són l'Ajuntament d'Alcanar i la Generalitat de Catalunya. «És molt sospitós que l'anunci surti publicat a l'agost», va manifestar ahir el primer tinent d'alcalde d'Alcanar, Josep Maria Sancho, que va assenyalar que una instal·lació d'aquest tipus «ens afectarà directament per les olors i la contaminació a banda de l'impacte negatiu sobre el turisme».

Paral·lelament, ahir al vespre hi havia prevista una reunió per constituir una plataforma veïnal contra el projecte que vol buscar complicitats a Vinaròs. NOTÍCIES RELACIONADES

>Magatzem i planta de tractament

>Ple a Alcanar contra el dipòsit submarí de gas

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.