| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 24 de maig de 2024


dijous, 16 d'agost de 2007
>

Els partits mouen fitxa per a les generals

Les travesses no pronostiquen gaires canvis, però sí que anuncien una lluita entre ERC i el PP per al sisè diputat

PURI ABARCA. Girona
Queda poc més de mig any per a la pròxima cita electoral, si finalment es compleixen els terminis que toquen. De les urnes gironines, n'hauran de sortir sis diputats i quatre senadors. En ple mes d'agost, ningú no vol parlar de candidats, però les especulacions ja circulen des de fa mesos en el si dels partits. En les candidatures de CiU i el PSC al Congrés no s'esperen gaires renovacions, almenys dels primers llocs. En el cas d'ERC, però, les possibilitats estan més obertes i el PP, en un intent de recuperar l'escó que va perdre el 2004, posa en escena una cara coneguda pels gironins en altres convocatòries, Alícia Sánchez-Camacho, que ara ja és diputada al Congrés, però per Barcelona. D'ICV-EUiA (no hi té representació), encara no se sap si Enric Pardo tornarà a ser candidat.


PSC.
Res no fa pensar que Montse Palma i Àlex Sáez no repetiran per al Congrés, però s'ha de decidir. Per al Senat, tant Rafel Bruguera com Lluís M. de Puig, integrats en l'Entesa Catalana de Progrés, tenen molts números per repetir.

CIU.
Ni Jordi Xuclà (CDC) ni Josep M. Guinart (UDC) tenen ganes de deixar el Congrés. Per al Senat, Rosa Núria Aleixandre podria repetir, però el seu lloc té requesta (és l'únic escó gironí de CiU) i si el deixa, ja es parla de Carles Pàramo (exalcalde de Roses i expresident de la Diputació) com a possible substitut. D'UDC, no està clar que es torni a presentar Joan Giraut (alcalde de Castell-Platja d'Aro).

ERC.
Joan Puig es perfilaria com a cap de llista al Congrés, per la feina feta aquests quatre anys, però en sectors del partit es parla del «retorn» de Francesc Canet, que va deixar l'escó per ser alcaldable a Figueres i que ara és a l'oposició a l'Ajuntament. Ningú no descarta, però, un «traspàs» de Miquel Bofill de la candidatura del Senat a la del Congrés.

PP.
La direcció del partit té clavada l'espina de la pèrdua de l'escó al 2004. La seva aposta serà Alícia Sánchez-Camacho, diputada al Congrés per Barcelona, exdiputada al Parlament de Catalunya i expresidenta del partit a Girona.

MONTSE PALMA
diputada del psc
Diputada des del 2000. Portaveu a la comissió d'Educació i Ciència, i vocal de la diputació permanent i de la comissió de Pressupostos.


MIQUEL BOFILL
senador de l'entesa (ERC)
Senador des del 2004. Portaveu a les comissions de Cultura i Justícia i membre de diferents ponències legislatives del Senat.


ÀLEX SÁEZ
diputat del psc
Diputat des del 2004. Secretari primer de la comissió de Cultura del Congrés, vocal de la comissió de Justícia i adscrit a la comissió d'Exteriors.


RAFEL BRUGUERA
senador de l'entesa (PSC)
Exalcalde de l'Escala. Senador des del 2004. Portaveu de les comissions d'Interior i d'Incompatibili-tats i vocal de la de control de RTVE.


JORDI XUCLÀ
diputada de ciu (CDC)
Diputat des del 2004. Havia estat senador. Portaveu de la comissió de Sanitat i Consum i adscrit a les comissions d'Afers Exteriors i Constitucional.


RAFEL BRUGUERA
senador de l'entesa (PSC)
Exalcalde de l'Escala. Senador des del 2004. Portaveu de les comissions d'Interior i d'Incompatibili-tats i vocal de la de control de RTVE.


JORDI XUCLÀ
diputada de ciu (CDC)
Diputat des del 2004. Havia estat senador. Portaveu de la comissió de Sanitat i Consum i adscrit a les comissions d'Afers Exteriors i Constitucional.


LLUÍS M. DE PUIG
senador de l'entesa (PSC)
Diputat del 1979 al 2004. Senador des del 2004. Portaveu a la comissió d'Afers Exteriors. President de la delegació a l'assemblea del Consell d'Europa.


JOSEP M. GUINART
diputat de ciu (UDC)
Diputat des del 2004. Exalcalde de l'Escala. Portaveu de les comissions d'Interior i Medi Ambient. Adscrit a la comissió de Justícia, entre d'altres.


ROSA N. ALEIXANDRE
senadora de ciu
Senadora des del 2004. Portaveu a les comissions de Cultura, Educació, Sanitat, Investigació Científica i sobre estudis de drogues.


JOAN PUIG
diputat d'erc
Diputat des del 2004. Portaveu a les comissions de Justícia, Defensa, Economia i Hisenda, Pressupostos i de control de RTVE.


LAIA CAÑIGUERAL
diputada d'erc
Diputada des del novembre del 2006, en substitució de Francesc Canet. Portaveu de les comissions d'Educació i Cooperació Internacional.


Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.