| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 5 de desembre de 2023


diumenge, 12 d'agost de 2007
>

L'alcaldessa de Malgrat exigeix de la Generalitat una decisió «ferma i coherent»per la depuradoraT.M.. Malgrat de Mar

«Ja n'hi ha prou de marejar la perdiu i de moure's per interessos polítics. L'Alt Maresme necessita una depuradora des de fa catorze anys i algú ha de prendre una decisió ferma, coherent i definitiva, encara que no sigui popular.» Així de rotunda es va mostrar l'alcaldessa de Malgrat de Mar, Conxita Campoy (PSC), quan el grup de CiU, a l'oposició, es va interessar en el darrer ple per saber quines eren les darrers notícies sobre la polèmica construcció de la depuradora de l'Alt Maresme.

Una depuradora que ha de donar servei als municipis de Calella, Pineda, Santa Susanna, Malgrat i Palafolls. Campoy va recordar tots i cadascun dels passos que s'han seguit des que es va aprovar i es va començar a executar el primer projecte per ubicar la planta a l'antiga pedrera de Montpalau de Pineda.

Un projecte que, posteriorment, amb l'entrada del tripartit a la Generalitat, va ser desestimat per l'aleshores conseller Salvador Milà (ICV-EUiA). L'alcaldessa va reconèixer que llavors va oferir «de paraula» un terreny al pla de Grau de Malgrat, proper al riu Tordera. «Com a compensació vaig demanar que se subvencionés el teatre auditori, però la Generalitat no va acceptar la proposta per massa cara», va apuntar l'alcaldessa.L'ACA VOL PINEDA
Després de Malgrat, les propostes d'ubicació de la planta s'han mogut entre el pla de Gràcia de Santa Susanna, al costat mateix de la decantadora de Pineda i a primera línia de mar també a Pineda. Aquesta és l'opció que defensa l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i que rebutgen tots els grups polítics pinedencs. El govern actual –PSC i ERC– ha recuperat l'opció de Montpalau abans que deixar que es faci la depuradora al litoral.


Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.