| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 18 de novembre de 2019


dissabte, 11 d'agost de 2007
>

L'Ajuntament de Tossa haurà fet tres auditories en setze anys

L'oposició diu que és llençar els diners perquè les altres no han servit per a res

LAURA JUANOLA. Tossa de Mar
L'Ajuntament de Tossa haurà fet tres auditories en els darrers 16 anys. L'última la va encarregar l'equip de govern en el ple d'ahir i costarà 55.000 euros, una xifra que l'oposició, de Tossa Unida (TU) i el PSC, considera elevada i més tenint en compte que l'Ajuntament no té diners perquè està immers en una pla de sanejament econòmic. L'oposició sosté que gastar 55.000 euros en una auditoria és llençar els diners perquè les altres dues auditories no han servit per a res.


L'equip de govern de Tossa, de CiU, ha hagut de rastrejar a fons el pressupost municipal per trobar 55.000 euros per poder fer l'auditoria econòmica dels números de l'Ajuntament. L'objectiu és convocar un concurs públic perquè una empresa independent analitzi què s'ha fet amb els diners durant els darrers quatre anys. L'auditoria que ahir es va decidir fer serà la tercera de l'Ajuntament de Tossa des del 1991.

La primera tinenta d'alcalde, Maria Teresa Moré, va reconèixer en el ple que la situació econòmica municipal és complicada i va dir que quan l'actual govern va entrar a l'Ajuntament es va trobar amb partides pressupostàries pràcticament esgotades o sobradament esgotades. La primera tinenta d'alcalde va argumentar la necessitat de l'auditoria dient que cal donar explicacions al poble sobre la situació financera municipal. No ho veu així l'oposició.

La portaveu de Tossa Unida, Gisela Saladich, va dir que no pot ser que els avis s'hagin de pagar el dinar de l'aplec de Sant Benet perquè no hi ha diners a l'Ajuntament i després el consistori es gasti 55.000 euros per fer una auditoria econòmica. Segons Saladich, el que dirà l'auditoria ja se sap i es pot preguntar als tècnics municipals que poden donar la informació a tothom i de franc. Per Saladich, fer l'auditoria és com llençar 55.000 euros en un moment en què la major part de regidories s'estan ajustant el cinturó per poder pagar aquest estudi. Per Saladich, seria millor poder oferir més serveis o alguna obra que quedi pendent abans que fer l'auditoria. La portaveu del TU va donar a entendre que aquest estudi respon a la presència de la primera tinenta d'alcalde, Maria Teresa Moré, a l'equip de govern i va recordar que les altres dues auditories, fetes el 1991 i el 2000, també es van fer coincidint amb la presència de Moré al govern. La versió de Saladich coincideix amb la que dóna la portaveu del PSC, també a l'oposició, Pilar Mundet. Mundet va afirmar que tot plegat és un «caprici» de Maria Teresa Moré. Pel PSC, el més adequat ara seria pagar les factures pendents amb aquests 55.000 euros. Pilar Mundet va destacar que l'Ajuntament ja té un pla de sanejament que indica la situació financera municipal. Tot i això, posats a fer auditories, la socialista va indicar que el més lògic seria començar a auditar des del 1999. Segons Mundet, així es veuria clar que l'obra de la piscina que van portar a terme CiU i AET fa dos mandats ha condicionat l'economia municipal perquè va passar de costar 2 milions d'euros a 3,5.

L'equip de govern va deixar clar que l'auditoria només analitzarà els darrers quatre anys perquè fer-ho durant un període més llarg de temps seria massa car. No obstant això, el govern sosté que no només la piscina ha condicionat la mala situació econòmica municipal i afirma que les obres de Can Vergonyós també. Segons Moré, de Can Vergonyós se'n deuen 1,8 milions d'euros.CONVENIS
El ple també va aprovar l'anul·lació de tres convenis urbanístics amb les crítiques de l'oposició. L'equip de govern, però, sosté que d'aquesta manera ha frenat projectes que haurien significat un augment de la construcció a Tossa i que, a més, haurien tingut impacte visual.


MARIA TERESA MORÉ
primera tinent d'alcalde
«No es pot treballar sense saber l'estat de tot. Per això necessitem l'auditoria.»


 NOTÍCIES RELACIONADES

>L'Ajuntament de Tossa haurà fet tres auditories en 16 anys

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.