| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 1 de desembre de 2021


divendres, 10 d'agost de 2007
>

Els residus fan malbé xarxes dels pescadors de Badalona

Els danys són derivats de la pluja i arriben als 3.000 euros

JOSÉ G. NAVARRO. Badalona
La Confraria de Pescadors de Badalona va tornar a patir dimarts a la matinada un fet del qual ja estan farts: cada cop que la pluja cau amb força, les aigües arrosseguen un conjunt de residus que, en comptes de contenir-se al col·lector, acaben al mar i destrossen les xarxes de pesca que col·loquen de nit al litoral. Els danys ocasionats arriben als 3.000 euros.


+ El president de la Confraria de Pescadors de Badalona ensenya les xarxes. Foto: JOSÉ G. NAVARRO
Llaunes, plàstics, compreses o papers. Aquestes van ser bona part de les deixalles que els membres de la Confraria de Pescadors de Badalona es van trobar entre les xarxes amb què habitualment treballen al litoral. Uns estris de pesca que, col·locats a mitja milla de la costa i d'unes 3 milles de longitud, han quedat per llençar al contenidor a causa d'un fet que, segons el president d'aquest col·lectiu, Jordi Costa, no és la primera vegada que s'esdevé: quan plou de manera molt intensa, el col·lector de la zona és incapaç d'assumir el pluvial i els sobreeixidors aboquen al mar tot tipus de residus, que fan malbé la principal eina de treball d'aquests pescadors. Contrariat pels danys ocasionats, calculats en 3.000 euros, Costa recomana que «amb la quantitat de residus que ens vam trobar en enretirar les xarxes, que a ningú se li ocorri anar a pescar durant un mes en aquesta zona», compresa entre la Vila Olímpica i el port de Badalona. D'altra banda, i a causa d'aquests aiguats, la bandera vermella onejava ahir per tercer dia consecutiu a les platges badalonines, en espera que les anàlisis de l'aigua realitzades aconsellin de nou el bany.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.