| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 19 d'octubre de 2017


dissabte, 4 d'agost de 2007
>

Els ciutadans, les empreses i les entitats d'Amposta ja tenen accés a la ciutat digital

El portal de continguts està en ple funcionament

ROSER ROYO. Amposta
El projecte Amposta Ciutat Digital ja és una realitat. Ahir va entrar en funcionament el portal d'internet a través del qual la comunitat ciutadana (entitats sense ànim de lucre), l'educativa i l'empresarial tenen al seu abast fins a un centenar d'aplicacions o eines per crear o allotjar la seua pàgina web, crear intranets privades o gestionar documents i imatges.


+ Bonet i Fosch, durant la presentació del portal. Foto: R. ROYO

L'Ajuntament ja ha fet els deures i, ara, cal veure la resposta ciutadana. Ahir va entrar en funcionament el portal d'internet d'Amposta, a través del qual les entitats i associacions sense ànim de lucre, les empreses i la comunitat educativa de la ciutat podran disposar de prop d'un centenar d'eines per difondre les seues activitats, impulsar projectes conjunts i compartir coneixements a través de la xarxa. «Volem que siga un espai de comunicació global», va manifestar ahir el regidor de Noves Tecnologies de l'Ajuntament d'Amposta, Francesc Fosch, que també va assenyalar que el servei és totalment gratuït. A més, Fosch va destacar que tot el disseny dels portals s'ha fet en programari lliure i que s'ha prioritzat en tot moment que siga fàcil de gestionar. «No cal de cap manera tindre grans coneixements en informàtica per crear un espai dins d'aquest portal», va precisar per la seua banda, Miquel Bonet, de l'empresa Best, l'adjudicatària del projecte de disseny dels portals.

En l'última reunió d'entitats que hi va haver a Amposta, la majoria d'associacions es van interessar per utilitzar el portal de la ciutat digital. Ara bé, Fosch va reconèixer que, de moment, no s'ha sondejat l'interès que el projecte desperta entre les empreses. Un dels objectius a l'hora d'impulsar el projecte Amposta Ciutat Digital era fer la capital del Montsià més competitiva empresarialment. El projecte ha representat una inversió de prop d'un milió d'euros i s'han soterrat prop de sis quilòmetres de fibra òptica.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.