| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 5 de desembre de 2021


dimarts, 31 de juliol de 2007
>

Premi nacional per a la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla CatalanaEL PUNT. Tarragona

La Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana (CCEPC) ha estat guardonada amb el premi nacional de Patrimoni Cultural, en reconeixement per «haver aixoplugat un centenar d'entitats d'estudis locals i comarcals d'arreu de Catalunya, el País Valencià i les illes Balears, dedicats a tots els àmbits de les ciències i la cultura en general». La coordinadora, presidida pel vila-rodoní Josep Santesmases, va néixer a Valls el 1985 i es va constituir en assemblea el 1992 a Vic, després del I Congrés de Centres d'Estudis de Parla Catalana. En el moment de la seva constitució, la CCEPC estava formada per una vintena de centres, i s'hi han afegit unes 70 entitats. La coordinadora posa a l'abast dels centres i instituts d'estudis adherits un servei d'assessorament i suport en la gestió. Participa en l'organització de congressos, jornades, exposicions, conferències i altres activitats de diversos àmbits temàtics.

D'altra banda, ahir també es van donar a conèixer dos nous guardonats. El premi nacional de Pensament i Cultura Científica serà per a l'escriptor Ricard Torrents, per l'obra Art, poder i religió. La Sagrada Família en Verdaguer i en Gaudí. I el premi nacional a la Projecció Social de la Llengua Catalana ha recaigut en l'Associació de Juristes en Defensa de la Llengua Pròpia. La cerimònia de lliurament dels guardons es farà el 24 de novembre al teatre Fortuny de Reus.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.