| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 26 d'octubre de 2021


dissabte, 28 de juliol de 2007
>

Maresme. Pineda ha d'afegir 661.000 euros per poder enllestir tres grans obres

El govern del PSC i ERC aprova increments per al centre Innova, la piscina i la millora del centre urbà

TERESA MÁRQUEZ. Pineda de Mar
Enllestir tres de les grans actuacions pendents a Pineda costarà més del que estava previst. El ple de dijous va aprovar tres modificacions, corresponents al pressupost de les obres de millora dels carrers Major, Ciutadans i Sant Antoni, del centre Innova i de la piscina municipal. En total –més els 50.000 euros també per a la piscina, aprovats anteriorment–, el municipi haurà d'afegir 661.141 euros. El govern en majoria del PSC i ERC va assegurar que l'increment està «del tot justificat» i l'oposició es va dividir. CiU hi va votar a favor, el PP es va moure entre el vot favorable i l'abstenció, i Cent x Cent, entre l'abstenció i el vot en contra.


+ L'alcalde, Xavier Amor, i el regidor Santiago Macip, donant sang ahir a Pineda. Foto: AJ. PINEDA

El regidor d'Urbanisme, Pere Clarabuch (PSC), es va convertir en el ple de dijous, sense voler-ho, en el màxim defensor de les modificacions de contractes d'obres municipals, «sempre que estiguin justificades», ja que en va haver de ser portaveu de tres. La primera suposava apujar en 202.131,77 euros la històrica urbanització dels carrers del centre urbà –Major, Sant Antoni i Ciutadans–, xifrada en principi en 2.989.875 euros. La segona va correspondre al centre de desenvolupament local i empresarial Innova, amb 135.108,01 euros més, cosa que dóna un preu total de l'obra de 2.620.951,01 euros. I, finalment, la controvertida piscina municipal, que necessita una injecció de l'Ajuntament de 273.902,78 euros.

L'alcalde, Xavier Amor (PSC), va argumentar que cada increment està «plenament justificat» i que responia, en part, a les «partides imprevistes que sorgeixen en obres d'aquest tipus». Amor també va recordar que la inversió de Pineda en l'Innova és mínima, ateses les subvencions, en especial del Ministeri d'Indústria, que hi posa 1,5 milions.

Per la seva part, els tres grups de l'oposició no van quedar satisfets amb les justificacions donades. Tot i això, Joan Morell, portaveu de CiU, va votar a favor d'enllestir «unes obres iniciades en el mandat anterior», quan ell era alcalde. Xavier Zarco, del PP, va reclamar també la finalització de les actuacions i l'únic regidor de Cent x Cent per Pineda, Salvador Llorens, va criticar la mala gestió que, segons va dir, s'ha seguit en els tres projectes, que «surten massa cars al poble de Pineda». NOTÍCIES RELACIONADES

>Maresme. Una altra moció de la depuradora sense consens

>Maresme. Èxit de la marató de sang

>Pineda pagarà 661.000 euros més per enllestir tres grans obres

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.