| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 25 de setembre de 2021


dimarts, 24 de juliol de 2007
>

Maresme. La font de Sant Domingo, protegida

El nou govern d'Argentona fa un pas més per aturar el projecte de Can Doro

ADELA GENÍS. Argentona
La font de Sant Domingo d'Argentona ha estat declarada bé cultural d'interès local. D'aquesta manera el nou govern, format per Tots per Argentona i CiU, ha fet un pas més per aturar el projecte de Can Doro, que preveia edificar en aquest solar –també hi havia d'haver una plaça i un centre cívic casal d'avis– al bell mig del nucli històric. Els dos partits que governaven junts –l'Entesa i el PSC– acusen Tots i CiU d'«hipotecar» el poble perquè aquesta protecció serà «un fre» per al projecte.


+ La font de Sant Domingo, declarada pel govern bé cultural d'interès local. Foto: QUIM PUIG

Un dels punts de fricció que havien mantingut la Plataforma en Defensa del Centre Històric i l'anterior equip de govern, format per l'Entesa i el PSC, era per la font de Sant Domingo, patró de la vila. Els defensors de deixar-la al lloc on ara està situada defensen que aquest element és un dels més identitaris del poble i que no es pot moure de lloc. En la proposta que es va aprovar en el darrer ple també s'inclou la protecció de la mina vella i la nova. L'argument que esgrimeixen els contraris a la protecció –encapçalats per l'Entesa i el PSC– és que la font no és accessible per a tothom perquè per arribar-hi s'han de baixar escales.

El regidor d'Urbanisme, Xavier Collet (Tots), defensa aquesta protecció perquè és la manera de «conèixer les tradicions i festes i perquè la gent acabi estimant-les». Collet, que havia estat un dels líders de la plataforma, va felicitar l'entitat per la feina feta durant aquests anys. ERC, el PP i Agrupació d'Argentona també van donar suport al govern.

La portaveu de l'Entesa, Esther Merino, va criticar durament el pas fet pel govern. Citant l'arquitecte Oriol Bohigas va assegurar que «el futur no pot dependre dels historiadors ni dels geòlegs». Per Merino, la protecció de la font és «un fre als drets que tenen els operadors privats». També va acusar el govern «d'anar amb presses». El portaveu socialista, Salvador Cases, va assegurar que «és molt fàcil protegir la font, el que és difícil és no hipotecar el poble amb aquesta decisió», va dir Cases. El PSC també va demanar que s'aturés l'aprovació. Tot i votar finalment a favor, el regidor d'Agrupació d'Argentona, Fèlix Rosa, va alertar al govern que «aquesta mesura de força empitjoraria les relacions amb els propietaris del terreny». NOTÍCIES RELACIONADES

>Maresme. Un informe econòmic polèmic

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.