| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 4 de juliol de 2022


dissabte, 21 de juliol de 2007
>

Els precedents
Diverses publicacions han estat objecte de segrest per ordres judicials des de la mort del general Franco, diverses d'elles per informacions injurioses sobre el Rei, l'última vegada fa 21 anys. De totes maneres, els números 1 i 7 d'El Jueves ja havien estat segrestats el 1977, tot just quan acabava d'aparèixer.

El setmanari satíric El Cocodrilo va ser segrestat dues vegades: el 18 de novembre del 1985, per l'article Cien años de borboñez (en al·lusió a la dinastia regnant), i el 22 de febrer del 1986 per l'edició del dia 20 per presumptes injúries al Rei i al president del govern espanyol.

La revista Punto y Hora de Euskal Herria , pertanyent a l'empresa propietària del diari Egin , va ser parcialment segrestada diverses vegades. Una d'elles, al febrer del 1981, amb ocasió de la visita dels reis a Euskadi; una altra, al juny del 1983, per suposades injúries al llavors president del govern, Felipe González, i al ministre de l'Interior José Barrionuevo.

Al maig del 1980, el número 696 de la revista Fuerza Nueva va ser segrestat per un presumpte delicte d'injúries contra el monarca.

Una vinyeta del Rei caracteritzat com a Fred Astaire ballant sobre l' skyline de Manhattan, amb el peu «Un rei a Nova York», va provocar l'intent de segrest del número 235 de Cambio 16 , del 7 al 13 de juny del 1976, que va ser evitat pel mateix rei Joan Carles.

El setmanari Interviú va ser segrestat vuit vegades, la primera de les quals al desembre del 1976, a causa d'un article de José Luis de Vilallonga sobre les finances de la família Franco.

A l'abril del 1978, per un reportatge sobre la família Rosón, a la qual pertanyien el que era president de Galícia Antonio Rosón i el governador civil de Madrid.

El setmanari humorístic El Papus va ser segrestat dues vegades: la primera del 5 juliol al 25 d'octubre del 1975 i la segona del 27 març al 24 de juliol del 1976, quan el Ministeri d'Informació i Turisme va procedir al segrest del número 83 perquè entenia que certs dibuixos atemptaven contra la moral i «els bons costums». NOTÍCIES RELACIONADES

>Segrest judicial d'«El Jueves»

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.