| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 1 d'octubre de 2023


diumenge, 15 de juliol de 2007
>

Estudien recuperar les cases de la presa com a centre d'estudi del Ter

El Consorci Alba-Ter i l'Ajuntament n'estan valorant la seva viabilitat

J. T.. Colomers
El Consorci Alba-Ter, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Colomers, vol capitalitzar les antigues cases de la presa nova, que estan desocupades, per fer un centre d'estudis i interpretació de la natura. De moment, tot i que el projecte és molt embrionari, ja s'ha finançat un primer treball per valorar-ne la viabilitat.


+ L'espectacular resclosa de Colomers es va acabar de construir el 1975, però finalment no va entrar en servei. Foto: J.T.
Aquest estudi s'ha fet en el marc del Pla de Foment Turístic del 2006-2007, que es va adjudicar al Consorci Alba-Ter. Segons explica el seu gerent, Josep Capellà, la idea que impulsa aquest pla és relacionar el turisme amb el riu Ter. De fet, estem parlant d'un territori que comprèn uns 200 quilòmetres i que passa per 46 municipis. Capellà explica que aquest pla no s'ha volgut concretar en una sola zona, sinó que es reparteix al llarg de tot el recorregut, per potenciar precisament la diversitat d'oportunitats. «Es va apostar per dissenyar una ruta, quer ara es senyalitza, que anés des del naixement del riu fins a la desembocadura. Aquest idea tenia sentit perquè tots els rius europeus tenen rutes associades», explica Capellà. Però encara van sorgir més idees. Els treballs han continuat per donar valor als elements naturals i patrimonials, i una de les idees és crear allotjament: «Pel que fa a l'allotjament, aquest es concentra en el naixement i la bocana, però al llarg del recorregut és fluix. Per això s'ha estudiat que, amb patrimoni públic, es podria fer un espai per fer estades relacionades amb el medi ambient», destaca Capellà, que afegeix: «Voldríem donar valor al paper que ha tingut el riu en l'activitat industrial i mediambiental. El centre relacionat amb la natura es podria fer a la zona baixa.» Per això, es treballa amb la idea d'aprofitar les construccions associades a la resclosa nova de Colomers. Las finca és propietat de la Generalitat i la gestiona l'ACA.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.