| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 21 d'abril de 2024


dissabte, 7 de juliol de 2007
>

Barcelonès Nord. Endesa enderrocarà dijous la xemeneia del grup 2 de la tèrmica del BesòsGERARD ARIÑO. Sant Adrià de Besòs

+ L'enderroc del grup 1, el febrer del 2004.

L'empresa Detectsa enderrocarà dijous que ve la xemeneia de 120 metres d'altura del grup 2 de l'antiga central tèrmica al marge dret del Besòs. Aquesta central va deixar de funcionar el 2003 i ja fa uns quants dies que aquesta empresa d'enderrocs desmantella la zona.

Un cop han arribat els permisos del Departament d'Indústria, de la Subdelegació del Govern i de la Guàrdia Civil, s'ha fixat el pròxim dijous, a les quatre de la tarda, com el moment per tirar a terra la xemeneia d'una de les primeres centrals de producció d'energia de Sant Adrià. Per poder portar a terme l'operació, seran necessaris trenta quilos de dinamita goma-2, que es col·locaran a la base de la torre i provocaran que aquesta caigui, de manera obliqua, en direcció al riu. Durant aquests dies, s'han enderrocat els edificis de les turbines i també les antigues oficines de la central. També s'ha retirat el tanc de fuel, ja que aquest està situat a l'espai on ha de caure la xemeneia. A diferència d'altres estructures, aquesta no s'enderroca per col·lapse, ja que la xemeneia està feta de formigó armat. Un cop s'hagi demolit, l'empresa acabarà de netejar el solar, on molt probablement s'acabaran construint les noves centrals tèrmiques de cicle combinat.

Aquest no és el primer enderroc a la zona. La xemeneia del grup 1, que era al costat de la que enderrocaran dijous, va ser demolida el febrer del 2004. En aquell cas, es van fer servir deu quilos d'explosius, ja que la xemeneia era lleugerament més baixa, de 80 metres.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.