| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 19 de novembre de 2019


dissabte, 7 de juliol de 2007
>

«Nació.cat»la galeria

JOSEP FERRER I COSTA.

Prologat pel professor Ramon Tremosa i epilogat per Vicent Partal, el periodista i actual director de l'Agència Catalana de Notícies (ACN), Saül Gordillo, acaba de publicar la crònica d'una victòria. Es tracta del llibre Nació.cat, que han editat l'editorial Mina i Òmnium Cultural. De fet, calia deixar-ne constància. Perquè es tracta d'una victòria, d'una victòria de la societat civil i de la llengua catalana. No deixa de ser curiós que en un país que pateix tants nivells d'administració, hi hagi coses que, segons sembla, les ha d'acabar fent la societat civil. Com molt bé en deixa constància S. Gordillo, el domini .cat per a la llengua i cultura catalanes, aprovat per un organisme internacional, l'ICANN, en aquest cas sense interferències ni vetos espanyols, fet que és més aviat excepcional, és el primer a tot el món destinat a una comunitat lingüística i cultural.

De manera amena i clara, en el millor estil periodístic, Gordillo dóna fe dels fets més rellevants, i de les persones que els van protagonitzar. Nació.cat no només fa història, sinó que també mira cap al futur, perquè l'aprovació del domini .cat no és una flor aïllada, com molt bé explica Saül Gordillo, sinó que respon a la voluntat de la societat catalana de ser present a internet, a la gran xarxa. I de ser-hi de manera significativa. Nació.cat demostra que l'existència del domini .cat, no és un punt final, sinó un punt i seguit en el camí de la sobirania (almenys a internet).Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.