| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 28 de gener de 2020


divendres, 6 de juliol de 2007
>

El programa Catalunya-Magrib arrenca amb onze menors inscritsEL PUNT. Barcelona

La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, va firmar ahir un acord de col·laboració amb el Ministeri de Desenvolupament Social, Família i Solidaritat del govern del Marroc per posar en marxa oficialment el programa Catalunya-Magrib (conegut fins ara com Barcelona-Tànger). De moment, s'hi han inscrit onze menors (només un retornat procedent de Catalunya). L'objectiu del programa és garantir el retorn voluntari dels menors marroquins que van emigrar a Catalunya i afavorir la integració laboral i socials dels que es troben a Tànger i es troben en risc migratori. El programa s'adreça als nens més petits; així, alguns tenen només 11 anys.

Capdevila va destacar que el retorn dels menors al Magrib serà sempre «voluntari» i que hi haurà «un treball previ amb les famílies». Es preveu que més nens s'acullin al retorn voluntari. Actualment, la Generalitat té tutelats uns 600 menors no acompanyats.

A través del programa, els menors rebran formació professional en hostaleria, construcció i informàtica. La Generalitat està contactant amb empreses catalanes al Marroc perquè els menors puguin fer pràctiques de manera que estiguin preparats, si volen, per arribar a Catalunya però a través de la contractació en origen i no irregularment. La consellera va visitar abans-d'ahir les obres del nou centre i els pisos assistits, situats al nord de Tànger, que utilitzaran els nois que no puguin estar amb les famílies.

El programa va començar l'any 2005 amb el desplegament informatiu al territori. A finals del 2006 va obtenir el reconeixement de la Unió Europea, que es tradueix en el cofinançament del projecte durant un període de tres anys.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.