| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 4 de desembre de 2021


dijous, 5 de juliol de 2007
>

Maresme. ICV-EUiA no entra al govern del Consell Comarcal perquè no vol ser un «afegit»

Es formalitza l'entesa entre el PSC, ERC i CiU, que assumirà les competències dels ecosocialistes

TERESA MÁRQUEZ. Mataró
ICV-EUiA es quedarà finalment fora del govern del Consell Comarcal del Maresme. La formació ecosocialista ha anunciat que es retira de les converses amb la resta de forces perquè no vol ser un «afegit» dins el repartiment de les competències que han fet la resta de partits. La formació es considera menystinguda pels socis, als quals culpa d'haver fet «pocs esforços» per mantenir el pacte d'esquerres. Els representants del PSC, CiU i ERC es van reunir ahir per formalitzar l'acord tripartit, que preveu que els convergents es facin càrrec de l'àrea de Benestar i Cohesió Social, que en el mandat anterior corresponia a ICV-EUiA.


+ Imatge de la reunió d'ahir entre els representants del PSC, ERC i CiU. Foto: LLUÍS ARCAL

El Consell Comarcal del Maresme canvia de color polític. No es repetirà el tripartit que dirigia l'organisme des de fa vuit anys, ja que ICV-EUiA ha anunciat que no entrarà en el govern. El seu lloc el cobrirà CiU, que ha acceptat l'oferta que li van fer el PSC i ERC per assumir l'àrea de Benestar i Cohesió Social, i una de les dues vicepresidències. Ahir, en una reunió amb els representants de les tres forces de govern, es va tancar el pacte. Cap membre d'ICV-EUiA hi va ser present, fet que constata el malestar generat per l'anunci del nou tripartit.

El president comarcal dels ecosocialistes, Joan Lleonard, va explicar que la decisió de no integrar-se al nou govern quedava marcada per «la manca d'unes condicions mínimes que garanteixin les polítiques d'esquerres». Per Lleonard, l'oferiment que li van fer els nous socis suposava «col·locar ICV-EUiA en un lloc que no li és propi, amb una retallada de competències injustificable i sense cap garantia que s'aplicarien les polítiques concretes de la formació». «Hem actuat amb ètica i amb coherència, i la feina feta al Consell Comarcal des de les àrees que duia ICV-EUiA corrobora la nostra vàlua», va precisar. D'altra banda, en un comunicat posterior, ICV-EUiA va afirmar que està disposada «a signar un pacte tripartit avui mateix, la setmana vinent o quan es vulgui, per tal que el Consell Comarcal continuï amb l'experiència de governs d'entesa i de progrés». Finalment, la formació ecosocialista denuncia que en el pacte del Consell Comarcal «preval el repartiment de poder per sobre dels interessos dels maresmencs».REUNIÓ DEFINITIVA
Els presidents de CDC i UDC de la comarca, Manel Rodríguez i Benet Maimí; el primer secretari del PSC i el president del Consell de Federació dels socialistes, Santiago Fontbona i Esteve Terradas, i el secretari d'organització i finances d'ERC, Bernat Costas, es van reunir ahir al Consell Comarcal per acabar de perfilar el contingut del pacte. «Estem molt satisfets perquè hem aconseguit un govern fort i ampli per al Maresme, en el qual tots els municipis s'hi veuran reflectits», va assenyalar Santiago Fontbona. Per Bernat Costas, aquest acord majoritari afavoreix el tractament dels grans temes de comarca que estan pendents de resoldre, com ara la mobilitat, i «que demanen el màxim consens entre les forces polítiques». Finalment, a través d'un comunicat, la federació nacionalista valora «la feina realitzada en els darrers anys per l'administració comarcal, que ha aconseguit que els grans temes hagin estat aprovats amb el consens de totes les formacions polítiques en el si del ple comarcal i del consell d'alcaldes». El divendres dia 13 es formalitzarà el pacte en un acte públic.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Maresme. Un president reafirmat per 27 consellers

>ICV-EUiA no entrarà al govern comarcal del Maresme

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.