| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 28 de novembre de 2022


dimarts, 3 de juliol de 2007
>

Els caps rapats acusats d'haver ferit greument un jove a Girona neguen tots els fets en el judici

Alguns d'ells van admetre que senten antipatia cap als immigrats del barri

F. BALÉS E. SUNYER.
Els set acusats d'haver agredit un jove a Girona per raons ideològiques van negar rotundament els fets ahir al judici. Ramon Bru Enseñat, Ibán Noel Lorente López, Sergio Fuentes Aguilera, Eduard Carreras López, Francisco Javier Murillo Villalar, Alex Vila Barrios i Gregorio Benjumea Benjumea van assegurar que el dia dels fets no eren a la terrassa del bar Sant Fèlix, de Girona, on es van produir els aldarulls que van acabar amb una víctima amb politraumatismes i fractures òssies al cap.


+ Els principals acusats, Bru i Lorente, a la dreta i entre policies, i Vila, a l'esquerra. Foto: L.S.

Els acusats van negar que compartissin la filosofia dels caps rapats i van dir que si en un temps havien dut el cap rapat, i si alguns encara ara li porten, era per una qüestió d'estètica i de comoditat. També van negar que haguessin tingut botes militars i jaquetes bomber, indumentària que lluïen els agressors en el moment dels fets. Aquests van passar el 21 d'octubre del 2005 quan els agressors, segons els escrits d'acusació, s'havien citat entre ells per telèfon per anar al bar a «escarmentar» persones contràries a la seva filosofia. Els agressors es van presentar a la terrassa del bar amb les cares tapades i van començar a repartir cops. Un dels clients va ser víctima d'una cruel pallissa que li van ventar, segons l'escrit del fiscal, Ibán Noel Lorente López i Ramón Bru Enseñat, fins que el van deixar per mort, estirat a terra i sagnant de manera abundant. Les acusacions demanen per a aquests dos acusats una pena de 9 anys de presó per temptativa d'homicidi.

Per a la resta d'acusats, Sergio Fuentes Aguilera, Eduard Carreras López, Francisco Javier Murillo Villalar, Alex Vila Barrios i Gregorio Benjumea Benjumea, les acusacions demanen per a ells tres anys de presó per desordres públics i tres més per complicitat en un delicte de temptativa d'homicidi.

El judici va començar ahir a la secció quarta de l'Audiència i està previst que duri avui i demà. A la sessió d'avui estan citats a declarar la principal víctima de l'agressió i diversos testimonis que eren a la terrassa del bar. També estan citats a declarar els policies que van intervenir en la identificació i detenció dels acusats. NOTÍCIES RELACIONADES

>Amb les SS al coll

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.