| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 6 de juny de 2023


dilluns, 2 de juliol de 2007
>

La Coordinadora Antinuclear es manifestarà si Ascó és candidata a tenir el magatzem de residus



JAVI BUERA. Móra d'Ebre

La Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC) va fer una assemblea dissabte per explicar l'estat en què es troba la lluita contra la ubicació d'un magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus radioactius a Catalunya.

En l'assemblea, es va apuntar que si l'Associació de Municipis en Àrees de Centrals Nuclears (AMAC) proposa Ascó com a candidata a albergar el magatzem prepararan noves manifestacions. El portaveu de la coordinadora, Sergi Saladié, va afirmar: «Si la via formal i administrativa no funciona, haurem de sortir al carrer.» La coordinadora va criticar el govern espanyol perquè «dóna poca informació», referint-se al fet que l'Estat ha d'obrir un període de presentació de candidatures per situar el magatzem, però no se sap quan es farà.

Saladié va explicar que ICV i ERC estan disposades a fer una proposta no de llei per ser votada en el Parlament per rebutjar l'ubicació d'un magatzem de residus radioactius a Catalunya. Segons el portaveu, la votació comptaria amb els vots favorables de CiU i el PP. Per la seva banda, el PSC no s'ha pronunciat, fet que Saladié valora com que els socialistes «no volen oposar-se a un procés que va iniciar l'actual president de la Generalitat quan era ministre». La coordinadora es concentrarà l'11 de juliol a les portes del Parlament per reclamar que s'aprovi la proposta que presentaran ERC i ICV per rebutjar el magatzem.

La coordinadora té el suport de 40 entitats, set consells comarcals, 47 ajuntaments i 8 dels 16 ajuntaments de la zona d'Ascó i de Vandellòs, que representen el 62% de la població de la demarcació.



Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.