| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 19 d'octubre de 2019


diumenge, 1 de juliol de 2007
>

El jardí botànic de Blanes organitza un camp de treball que consisteix en fer horts a dues escoles

Pretén que d'aquí a sis o set anys tots els col·legis tinguin el seu hort ecològic

LAURA JUANOLA. Blanes
El jardí botànic Marimurtra de Blanes enceta demà un camp de treball que consisteix en fer horts ecològics a l'escola Napoleó Soliva i a la llar d'infants del barri de la Plantera. Es tracta de la primera experiència d'aquestes característiques i el director del jardí ja ha dit que la seva idea és que d'aquí a sis o set anys tots els centres educatius de Blanes tinguin el seu hort ecològic. Els nens que participen en el camp de treball seran els encarregats de fer-lo i plantar-hi verdures de temporada.


+ Una imatge de l'interior del jardí botànic Marimurtra de Blanes.

El camp de treball, que organitza el jardí botànic de Blanes, durarà quinze dies i s'encetarà demà. Està adreçat a nens i nenes de 13 a 16 anys i consisteix en muntar horts a dues escoles. En aquests quinze dies se'n faran dos. El més important serà el de l'escola Napoleó Soliva, al barri de la Plantera. Com que l'escola té espai, s'hi farà un hort ecològic de 200 metres quadrats. Els nens aprendran com sembrar i treballar la terra i s'hi plantaran productes de temporada i plantes aromàtiques. A partir del 15 de juliol, que és quan el camp de treball acaba, el conserge de l'escola s'encarregarà del manteniment. A partir del setembre, quan els nens comencin el curs, els alumnes hauran d'anar cuidant l'hort. El jardí, però, també s'hi implicarà i donarà un cop de mà sempre que calgui.

L'altre centre educatiu que tindrà un hort ecològic serà la llar d'infants de la Plantera. En aquest cas l'hort serà petit i només tindrà entre 15 i 20 metres quadrats.

Una vegada fets els horts hi ha dues possibilitats. El director del jardí botànic, Jordi Masbernat, està en negociacions amb un centre de discapacitats perquè contribueixi a fer el manteniment dels horts. Es tractaria que dos o tres cops per setmana, s'acostessin als horts i ajudessin a tenir-ho tot en ordre. Si l'acord es tanqués, Masbernat no veuria malament que els mateixos discapacitats venguessin a plaça els productes conreats. Si finalment no s'arriba a cap acord, els alumnes dels centres educatius podrien quedar-se amb els productes de l'hort, però llavors també haurien de ser ells qui fessin el manteniment, sempre assessorats pel jardí. NOTÍCIES RELACIONADES

>La rotonda d'entrada

>El jardí botànic de Blanes promou horts ecològics per a camps de treball

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.