| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 22 d'octubre de 2019


diumenge, 1 de juliol de 2007
>

El pacte de Vidreres entre el PSC i CiU penja d'un fil perquè no s'entenen pel cartipàs

Si es trenca, els socialistes hauran de buscar aliats nous

ANNA PUIG. Vidreres
Gairebé no han començat a governar i el PSC i CiU de Vidreres ja tenen la primera crisi. Quinze dies després de la constitució de l'Ajuntament, el cartipàs encara està per decidir. Segons ha pogut saber aquest diari, hi ha fortes discrepàncies entre els socis de govern que poden desembocar en un trencament. Si fos així, el PSC hauria de buscar nous aliats.


+ Rosique i Selis, signant el pacte el passat 13 de juny. Ara les relacions són tibants. Foto: A. PUIG

El problema rau en el cartipàs. I, més concretament, en les atribucions de la cap de llista de CiU, Glòria Selis. Segons ha pogut saber El Punt, Selis exigeix tenir dedicació exclusiva i assumir certes carteres. Unes exigències que el PSC, amb l'alcaldessa Ruth Rosique al capdavant, no està disposat a acceptar. De moment, la situació és crítica, però no totalment insalvable. El que és clar és que, o socialistes o convergents, hauran de cedir en alguns aspectes.

Tot i això, el trencament del pacte de govern no és una possibilitat remota. I en el cas que es produís, el PSC, amb quatre regidors, hauria de buscar aliats nous per governar amb certa tranquil·litat. Un pacte amb ERC (2 regidors) o amb la Plataforma Cívica Ciutadans a l'Ajuntament (1 regidor) sembla poc probable. Sí que hi ha bona sintonia amb l'Entesa per Vidreres-ICV (2 regidors). De fet, la voluntat dels socialistes abans de la constitució de l'Ajuntament era incorporar els ecosocialistes en el pacte de govern, juntament amb CiU. Els convergents, però, van considerar que tres eren multitud i que, com que no era necessària per formar una majoria de govern, era millor deixar l'Entesa a l'oposició. Vist com estan ara les coses, el grup ecosocialista, encapçalat per Jordi Pruneda, podria ser una sortida per al PSC. Seria, però, un govern en minoria. No obstant això, no es descarta que el grup independent Gent del Poble, encapçalat per Jordi Camps, donés suport puntual al govern des de l'oposició.

Així, en aquests moments hi ha diversos fronts oberts i a cap se li tanca les portes. Tot dependrà de les negociacions que els pròxims dies protagonitzaran convergents i socialistes. Ahir, ni Selis ni Rosique van voler entrar en detalls sobre aquesta qüestió. Selis va dir que CiU mai farà exigències desorbitades com demanar l'alcaldia. Rosique va declarar que el cartipàs es continua negociant. NOTÍCIES RELACIONADES

>El cartipàs fa trontollar el pacte entre el PSC i CiU a Vidreres

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.