| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 13 de novembre de 2019


divendres, 29 de juny de 2007
>

Urbanisme atura de manera definitiva la construcció de 1.000 habitatges a Lloret Verd

L'Ajuntament havia demanat a la comissió que ho fes

PURI ABARCA. Girona
La comissió d'Urbanisme de Girona va rebutjar ahir la proposta de construir uns 1.000 habitatges en un espai de 85 hectàrees situat entre les urbanitzacions Lloret Verd i Lloret Blau. L'Ajuntament havia demanat ajuda a Urbanisme per evitar que es poguessin fer aquestes cases, projectades en virtut d'un conveni entre el titular dels terrenys i l'equip de govern del 2001.

La comissió considera que els terrenys afectats per la proposta de construcció de 1.000 habitatges no es poden qualificar d'urbans, sinó que han d'entrar en la categoria de sòl urbanitzable no delimitat, és a dir, només utilitzable en cas que el creixement del municipi en depengués. El director general d'Urbanisme, Joan Llort, va afirmar ahir, però, que Lloret ja té prou sòl per garantir el seu creixement urbanístic i que no caldrà, almenys en un futur proper, utilitzar l'espai no delimitat. Sense l'acord d'Urbanisme, l'Ajuntament hauria d'haver indemnitzat els propietaris si volia preservar aquest espai boscós, a peu de la zona de Montbarbat.

El titular dels terrenys havia signat amb l'Ajuntament l'any 2001 la desclassificació d'una part important dels terrenys afectats, a canvi de qualificar d'urbà el sòl que quedava i que és el que ara es volia construir.CANVI DE GOVERN I DE PLA
Els nous governs de Pont de Molins i de Cornellà del Terri han retirat del registre d'Urbanisme els plans d'ordenació urbanística municipal que havien presentat els anteriors governants, de diferent color polític en els dos casos. La comissió, però, tampoc no els hauria aprovat ahir perquè els dos documents estaven pendents del tràmit ambiental. El mateix que va passar amb el pla d'Ullà, que preveu la construcció de 390 habitatges més a l'entorn de l'actual àrea urbana (un plantejament amb què la comissió està d'acord) i que tampoc no es va aprovar ahir per la falta del tràmit ambiental.

La comissió va tombar amb arguments molt clars el pla d'ordenació de Garrigoles, perquè el considera «excessiu en les seves pretensions», ja que preveia la construcció de 70 habitatges més al nucli de Garrigoles, on viuen 30 persones, i una zona residencial de 300 habitatges vinculats a un camp de golf al nord del nucli de les Olives, on viuen 125 persones. «Va molt més enllà de les necessitats del municipi i, a més, es contradiu amb els criteris del pla director de l'Empordà», va dir Lloret, que va recomanar a l'Ajuntament de Garrigoles un replantejament del model del municipi.

Sant Miquel de Fluvià - La comissió va aprovar el text refós del pla d'ordenació, que s'havia hagut de modificar.

Sant Feliu de Guíxols - El nou Ajuntament ha retirat el tràmit per incloure l'edifici Joan I de Cala Sants en el pla d'ordenació urbanística municipal, de manera que aquest espai queda pendent de revisió. La resta del pla, però, que ja estava aprovat, continua vigent.

Serinyà - La comissió va aprovar provisionalment el projecte de Natur Gas de construcció d'un gasoducte entre Serinyà i Figueres. Ara falta l'aprovació definitiva.

Sant Joan les Fonts - Es va aprovar el pla parcial de les Mulleres, que preveu la construcció de 262 habitatges, 64 dels quals de protecció oficial.

Llagostera - El municipi tindrà un nou sector residencial, amb 288 habitatges i sòl industrial.

Torrent - Es va aprovar l'ampliació de l'hotel Mas de Torrent, que tindrà 14 noves habitacions aïllades.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Urbanisme atura la construcció de 1.000 cases a Lloret

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.