| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 3 de desembre de 2021


dimarts, 26 de juny de 2007
>

Maresme. Denuncien que no s'ha executat la sentència contra les dues places de funcionari a Cabrils «fetes a mida»

CiU i VIC asseguren que la dispositiva del Tribunal Suprem és del mes de març

ADELA GENÍS. Cabrils
El nou govern de Cabrils, que formaran CiU i VIC, denuncia que la sentència que va emetre el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i que després va ratificar el Tribunal Suprem no s'ha executat. Aquesta sentència conclou que les places que va crear l'Ajuntament d'arquitecte tècnic i d'advocat «es van fer a mida». CiU va denunciar que s'havia afavorit la companya de Joaquim Colomer. L'exalcalde del PSC considera que tot el procés «és una venjança personal».
CiU i VIC volen que s'executi la sentència i denuncien que no es va fer abans per «motius electorals». Segons expliquen els socis de govern –ara que han tingut accés a l'expedient– és que «algú» de l'Ajuntament «va amagar» aquesta resolució per evitar que aquest cas «esclatés en període d'eleccions». La denúncia la va fer l'exalcalde de CiU Josep Grau el 2002. La sentència considera que «no s'han respectat els principis d'igualtat, mèrit i capacitat» en la convocatòria impugnada i obligava a repetir el concurs públic que va guanyar Anna Vilalta. A més, assegura que es va introduir com a «mèrit rellevant» l'acreditació de cursos pedagògics «sense connexió funcional amb les tasques a realitzar».

El portaveu de CiU, Antoni Poblet, considera «molt greu» que s'hagi «obviat una sentència, s'haurà d'acatar punt per punt el que digui», diu Poblet. «L'Ajuntament està en fals», diu Poblet. Des de VIC també es carrega contra els afectats «perquè ja no eren funcionaris i estaven ocupant un lloc de treball que no els pertanyia». El regidor de VIC Alfred Serrano reitera que «caldrà repassar els expedients per saber què està passant». També denuncien que els costos del judici els haurà de pagar l'Ajuntament de Cabrils.UNA PERSECUCIÓ PERSONAL

Per l'exalcalde, Joaquim Colomer (PSC), aquest episodi «és un més en la persecució personal que fan CiU i VIC». Colomer assegura que des que va ser alcalde «l'Ajuntament de Cabrils ha hagut de regularitzar, i encara ho està fent, una herència deixada per Grau d'una precarietat laboral i sense conveni de més del 70% del personal del consistori». Colomer explica que «es tracta d'un procediment administratiu que un jutge ha pronunciat, al contrari del que pensen els tècnics de l'Ajuntament de Cabrils, i d'altres consultats no ho comparteixen», diu l'exalcalde. «Aquest mètode de selecció s'ha utilitzat en diferents procediments de l'Ajuntament de Cabrils sense que ningú l'hagi impugnat», hi afegeix Colomer. El socialista també critica «el canvi de criteri» de l'alcaldessa, Lina Morales (CiU). «Es va presentar el recurs de cassació quan ella era al govern», diu Colomer. «Ho puc entendre per l'assessorament de Poblet. Aquest és el joc que juga i el preu que ha de pagar Morales», diu Colomer.ANTONI POBLET
portaveu de ciu
«Demanem l'execució de la sentència. Ha de quedar clar que nosaltres no tenim res en contra dels treballadors. Sembla que el pacte que volien fer les esquerres era per tapar tots aquests afers»


ALFRED SERRANO
regidor de vic
«El proper pas serà encarregar un informe jurídic per saber quins passos s'han de fer a partir d'ara. És evident que s'hauran de revisar els expedients de l'Ajuntament per saber realment en quin punt està tot»


JOAQUIM COLOMER
regidor del psc
«És una clara persecució a la meva persona i al meu entorn, i es posa en dubte la professionalitat de les persones. Espero que siguin conseqüents políticament i facin el mateix amb altres sentències»


 NOTÍCIES RELACIONADES

>La sentència de Cabrils contra dos funcionaris no s'ha aplicat

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.