| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 24 de gener de 2018


dimarts, 26 de juny de 2007
>

El govern crea l'Observatori del Comerç per reconduir el sector i fer front al repte de la immigració



M.A. LUQUE. Barcelona

+ Huguet lliura un premi a un comerç centenari. Foto: A. PUIG

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, va anunciar ahir la creació de l'Observatori del Comerç i Serveis de Catalunya. Huguet va explicar que es tracta d'un instrument d'anàlisi i estudi permanent del sector per «reconduir-lo cap a àmbits més competitius i fer front als reptes com les condicions de treball, la immigració i la formació». Així mateix, el conseller va destacar que l'òrgan serà «cabdal» per a l'aprofitament de «les sinergies de l'activitat comercial turística».

Huguet va revelar la posada en marxa d'aquest observatori durant la vuitena edició del lliurement dels Premis a la Iniciativa Comercial, que es van celebrar a la Llotja de Mar de Barcelona. Els guardonats van ser la botiga Cottet de Barcelona, Carnisseria Charlie de la Seu d'Urgell, Grup Gamma de Sallent, el Gremi Artesà de Carnissers i Xarcuters de les Comarques del Gironines de Monells, la Federació de Comerç de la Selva de Santa Coloma de Farners, Manlleu Associació de Botiguers de Manlleu, l'Associació de Comerciants de Ca n'Oriac de Sabadell, i els ajuntaments de Banyoles, Cambrils, Sant Celoni i Badalona.



COMERÇOS CENTENARIS
En l'acte, també es van lliurar els Premis al Comerç Centenari que distingeixen la trajectòria de les botigues amb més d'un segle d'existència. A la demarcació de Barcelona, la Generalitat va distingir Carns Esteve, de Torrelavit; Olis Pausas, de Vilafranca del Penedès; Cal Ton Forn de Pa, d'Artés; Farmàcia Maria Àngels Sala Auvi, de Manresa; Fleca Alavedra, de Monistrol de Montserrat; Queviures Saldoni, de Sallent; Pastisseria Escribà, Ascensió Sánchez, Establiments Maragall, Farmàcia Maria Victòria Aguilar, Francesc Xavier Vilamala i Vilà i Fleca Farràs, de Barcelona; Cereria Masjuan, de Mataró; Joan Montasell Gel (Cal Martri), de Sant Cebrià de Vallalta; Casa Esteve, de Centelles; Pastisseria Gaja, de Malleu; Casanovas i Antonell, Casanovas Selecció i Pastisseria Soler Piera, de Terrassa, i Pastisseria Domingo Vila, de Cardedeu. A la demarcació de Girona els guardonats van ser Anna Maria Sala (AN-CO), de Cadaqués; Cellers Santamaria i Cellers Marià Pagès, de Capmany, Pastisseria Chantecler, de Portbou; Celler Martí Fabra, de Sant Climent Sescebes; Pastisseria Massot, de la Bisbal; Ramon Boix i Vila, de Girona; Albert Cuevas Ros i Dolors Compta Gratacós, de Besalú; Pastisseria Ferrer, d'Olot, D'Espart, de Blanes, Carnisseria Can Baldiro, de Banyoles, i Carnisseria Dial, de Sant Joan de les Abadesses. A la demarcació de Tarragona i Terres de l'Ebre, els guardonats van ser Dalmau Masdeu, Domènech Quatre, Farmàcia Galimany, Farmàcia Joan Viscasillas i Pastisseria Martí, de Valls; Cal Figueres i Rellotgeria i Joieria Mercadé, del Vendrell; Casa Corderet, de Tarragona, i Pastisseria Valero, de Móra d'Ebre. A la demarcació de Lleida el premiat va ser Casa Garxina de la Seu d'Urgell.


Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.