| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 22 de juliol de 2024


dijous, 21 de juny de 2007
>

Maresme. La CUP de Mataró fa una crida a la resta de forces per salvar Can FàbregasLL. MARTÍNEZ. Mataró

El nou grup municipal de la CUP va oferir ahir a la resta de forces polítiques de Mataró un «pacte de ciutat» per garantir que l'edifici catalogat de Can Fàbregas i de Caralt no s'enderroqui i s'hi instal·li El Corte Inglés. La formació fa una lectura dels resultats electorals en què conclou que «la major part dels ciutadans que van votar volen que es preservi i es rehabiliti el conjunt industrial». Segons el portaveu independentista, Xavier Safont-Tria, gairebé totes les candidatures que es van presentar defensaven una posició clara sobre el futur de la fàbrica. De fet, sis de les llistes –CiU, el PP, la CUP, AVdM, Cs i EU– es van oposar a tirar-la a terra i defensaven integrar-la en un entorn nou ordenat. Safont-Tria va recordar que només el PSC va dir que volia enderrocar la nau, i que ICV i ERC van mantenir una actitud ambigua. «El missatge de la gent és concloent: un 51% vol que es preservi Can Fàbregas i de Caralt, enfront un 35% que vol enderrocar-la», va afegir-hi.

Amb aquesta interpretació, el grup municipal començarà una ronda de trobades amb la resta de grups per cercar el màxim de consens. «El missatge que volem transmetre és que és possible aturar la demolició», va insistir a dir. Xavier Safont-Tria confia que un dels dos socis minoritaris del govern tripartit de Mataró, ICV o ERC, s'afegirà al pacte i farà front comú per evitar la desaparició de Can Fàbregas i de Caralt.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.