| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 14 d'agost de 2022


diumenge, 17 de juny de 2007
>

Punt i a part.. Elena es compromet a liderar un govern a Vilanova que tingui «rigor i ambició»

L'alcalde de Vilanova va estendre una mà a l'oposició per recuperar el consens polític en els grans temes de ciutat

LAURA MARÍN. Vilanova i la Geltrú
El socialista Joan Ignasi Elena ahir va ser tornat a proclamar alcalde de Vilanova i la Geltrú amb els vots d'Iniciativa per Catalunya i Esquerra Republicana. En el seu discurs d'investidura, Elena es va comprometre davant del nou consistori a liderar «un govern que governi amb determinació, rigor i ambició» i va demanar als polítics una reflexió sobre l'elevada abstenció que hi ha hagut a les eleccions municipals. L'alcalde de Vilanova va estendre una mà als grups de l'oposició per intentar recuperar el consens polític que es va trencar en l'últim mandat i va dir que intentarà aconseguir-lo especialment en els grans temes de ciutat i en els planejaments urbanístics. Elena també es va mostrar decidit a fomentar el diàleg amb els ciutadans.


+ En acabar el ple, tots els regidors de Vilanova es van fer una foto al saló de plens. Foto: L.M.

Amb els tretze vots dels regidors del PSC, ICV i ERC, Joan Ignasi Elena va ser investit alcalde de Vilanova i la Geltrú ahir al migdia davant d'un saló de plens atapeït de familiars, amics i companys de partit. Elena es va mostrar agraït als socis de govern «per fer de la política l'art de l'entesa i el diàleg superant les diferències per enriquir la ciutat» i va apuntar quines seran les línies prioritàries del mandat: «Volem una ciutat socialment avançada, amb serveis públics de qualitat, amb identitat, cohesionada i segura; volem impulsar l'economia i crear llocs de treball, modernitzar l'administració i apropar-la als ciutadans.» El portaveu del PSC, Juan Luis Ruiz, va estendre la mà a l'oposició «per cercar complicitats en els temes de ciutat» i els grups que no formaran govern també es van referir, en les seves intervencions, a la necessitat de millorar el diàleg entre els forces.

Des d'Iniciativa, Iolanda Sánchez, va explicar que la seva formació vol aportar «ètica, equitat i ecologia» al nou govern i va apuntar que el millor aval del pacte és l'acció de govern dels últims vuit anys: «Hem fet una vila amb més recursos i capacitats.» Per part seva, Tomàs Álvaro (ERC) va afegir que un dels assumptes que s'havien de tractar des de la classe política és el de l'abstenció electoral. «Hem de ser capaços de fer tornar a la ciutadania la confiança en les valors de la democràcia», va apuntar Álvaro, que va explicar que la reedició del tripartit és per ERC donar continuïtat a «un pas estratègic fet fa vuit anys».

La invitació al diàleg que es va fer ahir des del nou govern tenia correspondència amb les intervencions dels grups de l'oposició. Pel portaveu de CiU, Esteve Orriols, «el diàleg requereix sinceritat, transparència i franquesa». Orriols va afirmar: «La composició del nou govern no ens permet ser gaire optimistes, si tenim en compte que és la mateixa majoria que va trencar les conductes de consens existents, que s'hauran de refer de nou, si és possible.»

Igualment, des del Partit Popular, Santi Rodríguez es va oferir a «treballar per recuperar el consens que es va trencar en el mandat passat» i va demanar al nou alcalde que afrontés reptes importants «com el de la qualitat de l'obra pública, la desclassificació del PERI Cap de Creu i les inversions al barri de Mar». Rodríguez va refermar l'acord amb l'associació de Defensors del Nucli Antic per aquest mandat.

Una de les intervencions més llargues del ple va ser la d'Eduard Pinilla, que entrava per primer cop al consistori vilanoví com a regidor representant la CUP. Pinilla va assegurar que la seva formació no faria «una oposició del no a tot» i va dir: «Lluitarem per fer una participació ciutadana real, perquè creiem que cal acostar els ciutadans als centres de decisió.»EDUARD PINILLA TOMÀS ÁLVARO IOLANDA SÁNCHEZ SANTI RODRÍGUEZ ESTEVE ORRIOLS
REGIDOR DE LA CUP REGIDOR D'erc REGIDOR D'icv-euIa REGIDOR DEL PP REGIDOR DE cIu
«El pacte tripartit dóna l'estabilitat, però no és l'opció per garantir un debat obert i constant. Hauria estat més positiu un govern en minoria de la força més votada»
«Els polítics hem de ser capaços de fer tornar als ciutadans la confiança en els valors democràtics»
«Revalidem el pacte de govern de l'esquerra plural perquè els resultats electorals ens encoratgen a fer-ho»
«S'ha de millorar l'eficàcia de l'administració i l'eficiència dels diners que paguen els ciutadans, perquè rebin uns serveis adequats»
«Ens sentim un grup potent i conscient. Procurarem complir el deure d'oposició com ho hem fet; hem anat, en ocasions, més enllà de les nostres obligacions»


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Punt i a part.. Un ple també de comiat

>Punt i a part.. Bipartidisme a l'alcaldia i pluralitat als governs

>Punt i a part.. Tota l'oposició s'ofereix a fer de crossa al govern en minoria d'Hereu a Barcelona

>Punt i a part.. Alcaldessa socialista a Palma després de 16 anys de PP

>Punt i a part.. Els ajuntaments bascos es constitueixen enmig de les protestes de l'esquerra «abertzale»

>Punt i a part.. La socialista Lluïsa Romero és investida alcaldessa a Cubelles, amb els durs retrets del grup d'ICV

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.