| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 4 de març de 2021


diumenge, 17 de juny de 2007
>

Punt i a part.. PSC i ICV-EUiA reelegeixen Gisbert alcalde del Masnou i l'exsoci, ERC, vota en blancLLUÍS ARCAL. El Masnou

+ Gisbert rep la vara d'alcalde de mans d'Avilés. Foto: Q.P.

En una cerimònia solemne, Eduard Gisbert (PSC) va ser reelegit alcalde del Masnou amb els vots socialistes i d'ICV EUiA, però haurà de governar en minoria. ERC, exsoci del govern tripartit en l'últim mandat va votar en blanc. Tant CiU com el PP van donar suport al seus respectius candidats.

El primer en intervenir després de la investidura de Gisbert va ser el portaveu del PP Francisco Avilés, que va fer la primera part del seu discurs en castellà i va mostrar-se disposat a col·laborar amb l'equip de govern. Avilés, però, també va fer autocrítica i va reconèixer que els resultats dels populars «no eren els esperats». Igual que la resta de candidats, Avilés va cridar a fer una lectura de l'elevada abstenció al Masnou en les últimes eleccions, que va ser d'un 45%.

El portaveu ecosocialista, Màxim Fàbregas, va destacar «la voluntat del poble de reeditar el tripartit», i va estendre la mà als exsocis d'ERC per reintegra-se en el govern. De la mateixa manera, Fàbregas va explicar que el compromís d'ICV-EUiA per entrar al govern era que aquest fos d'esquerres.

Carme Giol, líder d'ERC, es va congratular de la «bona tasca feta pel grup en aquests quatre anys de govern tripartit», però va refermar l'elecció del republicans de passar a l'oposició perquè «servirà per tornar a recuperar la confiança de la gent i potser d'aquí a quatre anys tornar al govern en condicions suficients per poder fer el Masnou que volem».

Per la seva banda, el candidat de CiU, Pere Parés, va criticar el model de ciutat de disseny del govern i va apostar per la proximitat al ciutadà. Parés també va exigir que «no es governi contra ningú». El portaveu socialista, Enric Folch, va reiterar «l'esperit d'entesa amb ERC». El ja alcalde, Eduard Gisbert, va assegurar que continuarà treballant amb fe i entusiasme pel municipi. L'alcalde, que va qualificar l'anterior mandat d'excel·lent, va advertir que «s'hauran de corregir alguns punts febles», però va reconèixer que «quatre anys a l'Ajuntament ensenyen molt amb vista al futur».

L'acte, que va acabar amb Els Segadors cantat per tot el consistori, va ser seguit per 150 persones en una pantalla gegant instal·lada a l'espai de Can Malet.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.