| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 14 d'agost de 2022


diumenge, 17 de juny de 2007
>

Punt i a part.. Alcaldessa socialista a Palma després de 16 anys de PP
La nova alcaldessa de Palma, Aina Calvo (PSOE), gràcies al suport del Bloc per Mallorca i Unió Mallorquina (UM), va assumir ahir el lideratge del consistori mallorquí després de 16 anys de majoria absoluta del PP. Calvo, en el discurs d'investidura, es va dirigir a tots els recentment nomenats regidors, i especialment als que formaran el seu equip de govern, per reclamar-los «lleialtat i solidaritat» entre les diferents àrees de gestió, així com «honestedat i transparència» en el desenvolupament de la seva tasca. Calvo va garantir que, mentre duri el seu mandat, no hi haurà corrupció ni de part seva ni de cap membre de l'executiu municipal. «No és cert que el poder corrompi; és que hi ha polítics que corrompen el poder», va assegurar.

Els vots favorables del Bloc i UM han permès sumar 15 regidors, superant els 14 regidors que tenia la candidata del PP i fins ara alcaldessa, Catalina Cirer, que ara estarà a l'oposició.

Calvo va assegurar que el «respecte a la paraula donada», l'energia, la il·lusió pel canvi i l'ànim de consultar i consensuar seran les guies que regiran la seva manera de governar. «Tots els ciutadans de Palma trobaran sempre la meva porta oberta i el meu respecte. Fugiré del sectarisme i faré que fins i tot la gent que discrepi se senti a gust i orgullosa de la seva ciutat», va prometre.

L'exalcalde socialista Ramon Aguiló, present al saló de plens durant l'acte d'investidura, va merèixer una menció especial de Calvo, que va elogiar la «visió de futur» d'Aguiló i la seva tasca de transformació de la ciutat. «Palma demana sentit comú i planificació amb aportacions de com més gent millor, i no cops d'efecte», va afirmar.

Entre els objectius de legislatura enumerats en el seu parlament, Calvo va esmentar la millora de la participació ciutadana, la revisió del pla d'urbanisme, l'augment de la disciplina urbanística, més zones verdes, seguretat i neteja, així com una aposta decidida pel transport públic i els aparcaments de vehicles situats a la perifèria del nucli urbà. També es va referir a la necessitat de millorar l'accés a l'habitatge, sobretot per als joves, eliminar las barreres arquitectòniques, promoure la igualtat i la tolerància i protegir el patrimoni, la llengua i la cultura, a més de dirigir Palma cap a un turisme de qualitat en sintonia amb el sector.

Calvo venia de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional avalada pel president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, per assumir el repte «impossible» de treure l'alcaldia de Palma als populars, cosa que finalment ha aconseguit. NOTÍCIES RELACIONADES

>Punt i a part.. Els ajuntaments bascos es constitueixen enmig de les protestes de l'esquerra «abertzale»

>Punt i a part.. El PP confirma la seva hegemonia a la majoria d'ajuntaments del País Valencià

>Punt i a part.. Elena es compromet a liderar un govern a Vilanova que tingui «rigor i ambició»

>Punt i a part.. Bipartidisme a l'alcaldia i pluralitat als governs

>Punt i a part.. Tota l'oposició s'ofereix a fer de crossa al govern en minoria d'Hereu a Barcelona

>Punt i a part.. 646 alcaldes governaran amb majoria absoluta

>Punt i a part.. Cent onze alcaldables catalans seran a l'oposició tot i ser de la llista més votada

>Punt i a part.. Un 30% dels membres dels nous ajuntaments són dones

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.