| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 4 de març de 2021


divendres, 15 de juny de 2007
>

Membres de CDC volen vigilar la campanya de Duran i Lleida al CongrésJ. FOGUET. Barcelona

Les contínues declaracions del secretari general de CiU, Josep Antoni Duran Lleida, sobre com n'és de positiu que la federació entri al govern espanyol preocupen part de l'executiva de CDC i la JNC. En la reunió de la cúpula convergent de dilluns passat es va sentir alguna veu criticant que el líder d'Unió «anés per lliure», segons fonts nacionalistes, i la direcció va prendre'n nota.

Diversos membres del consell nacional de CDC –que s'ha de reunir el proper 30 de juny– mantenen contactes per presentar plegats a la direcció una queixa sobre Duran. És més, fonts de l'executiva consideren que caldria vigilar la campanya que faci el president d'Unió per «controlar» els seus moviments, extrem que la direcció descarta totalment.

De tota manera el portaveu de Convergència, David Madí, va assegurar que es mantindran els acords de federació que consagren que el cap de llista al Congrés pertanyi a Unió. La direcció admet que «sí que hi ha crítiques» a la precampanya de l'home fort de la federació nacionalista a Madrid.

A més, Víctor Terradellas, membre del consell nacional de CDC i d'Euroconvergents pel No va afirmar a l'agència Efe que el seu partit «no pot delegar» a Unió la «responsabilitat» d'encapçalar la llista de CiU al Congrés en un moment «decisiu».UNIÓ REPLICA
Davant de les reticències reconegudes per part de CDC i de la JNC, la portaveu d'Unió, Joana Ortega, va apuntar amb ironia que «si els convergents són tan reticents deu ser perquè volen que Duran sigui el candidat a les properes eleccions catalanes».


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Reagrupament farà una exhibició de força reunint 600 militants d'ERC a L'Auditori

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.