| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 17 de juliol de 2019


dijous, 14 de juny de 2007
>

El PSC i CiU pacten a Badalona i ICV-EUiA reclama un quadripartit

L'acord només ha de ser ratificat aquest vespre per les assemblees

SARA MUÑOZ. Badalona
El PSC i CiU han tancat un acord per governar a Badalona. El pacte, al qual també es pot afegir ERC, està pendent que avui el ratifiquin les assemblees de CiU i ERC i l'executiva del PSC. Aquest acord deixarà fora del govern ICV-EUiA, soci del PSC els darrers vuit anys i dels socialistes i d'Esquerra en el mandat que ara expira. Unes hores abans de fer-se públic l'acord entre el PSC i CiU, Iniciativa va reclamar a aquests dos partits i a ERC un pacte de ciutat que inclogui les quatre forces.

Tant el primer secretari del PSC, Jordi Serra, com l'alcaldable de CiU, Ferran Falcó, van confirmar ahir que l'acord entre aquestes dues formacions és absolut i que només resta que els militants hi donin el vistiplau, avui mateix. Amb ERC hi ha un preacord, en espera que els republicans escoltin l'opinió dels seus militants. El pacte entre socialistes i convergents, que s'ha perfilat entre ahir i dimarts, deixa fora del govern, sorprenentment, ICV-EUiA. La formació ecosocialista, que ha estat sòcia del PSC els darrers vuit anys i dels socialistes i d'ERC els darrers quatre, va oferir ahir, abans de fer-se públic l'acord entre les tres altres forces, un pacte de ciutat que només exclogui el PP.

El president d'ICV i portaveu de la comissió que ha negociat amb el PSC, Àlex Mañas, va argumentar que la ciutadania de Badalona, amb el sentit del seu vot, «ens reclama als polítics que no discutim el repartiment de carteres de poder sinó que trobem solucions reals als problemes que té la ciutat». Mañas va fer referència a l'augment experimentat pel PP, que ha passat de cinc a set regidors, i va advocar per «combatre entre totes les forces aquelles situacions que han provocat que el PP pugi a la ciutat». Pel representant de la coalició d'esquerres, «el PSC i CiU només sumen catorze dels vint-i-set regidors i la ciutat necessita un govern estable i no pas la justa majoria absoluta».

La proposta d'ICV-EUiA va ser rebutjada ahir mateix pel PSC i per CiU. Des del PSC, Jordi Serra recorda que ell sempre s'ha oposat al quadripartit, «atès que és una fórmula de govern que no ajuda a portar la ciutat d'una forma equilibrada, eficaç i estable. Més aviat semblaria una mena d'assemblea popular que ens dificultaria avançar». Serra pregunta als que en els darrers vuit anys han estat els seus socis de govern «com pensen encaixar en un quadripartit les condicions que, en les reunions que hem mantingut, eren innegociables». Finalment, el primer secretari del PSC va apuntar que «un quadripartit no es pot tancar d'un dia per l'altre».

L'alcaldable de CiU, Ferran Falcó, va reiterar ahir que la federació nacionalista «vam ser els primers a apostar pel quadripartit i fins i tot vam oferir a ICV-EUiA pactar un programa de ciutat i negociar-lo conjuntament amb el PSC». Ara, però, Falcó els retreu que «no van voler ni considerar la meva proposta» i no té intenció de fer marxa enrere.

Aquest diari no va poder parlar ahir a la nit amb ERC, que no prendrà la decisió definitiva fins a l'assemblea. NOTÍCIES RELACIONADES

>El PSC i CiU pacten a Badalona i ICV-EUiA reclama un quadripartit

>PSC i CiU arriben a un acord per governar a Badalona

>PSC i CiU arriben a un acord per governar a Badalona

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.