| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 4 de març de 2021


dijous, 14 de juny de 2007
>

El president de Pimec exigeix a Montilla «decisions ràpides» per desencallar l'Estatut

El President reitera que defensarà Catalunya davant del govern espanyol

J. FOGUET. Barcelona
Sempre es diu que els empresaris no hi diuen prou la seva. Això està canviant. Després de Foment del Treball i del Cercle d'Economia, ahir va ser el torn de la patronal de la petita i mitjana empresa, Pimec. El seu president, Josep González, va aprofitar que tenia el president José Montilla i la plana major del govern al davant per demanar-li solucions a la paràlisi que detecten els empresaris. El retard del TAV, la situació de Rodalies de Renfe i de l'Estatut són part de la llista de greuges.


+ El president de la Generalitat, José Montilla, i Josep González, de Pimec. Foto: JUANMA RAMOS

El president de Pimec, Josep González, va tirar amb bala ahir i va lamentar que Catalunya està passant «un dels moments més preocupants de les relacions amb Espanya». El líder patronal va fer una llista de qüestions en què el govern s'hauria d'esforçar: l'Estatut encallat, les transferències i el nou finançament molt endarrerits, manca de concreció en la futura gestió del nou aeroport, trens de rodalies, i d'altres infraestructures, entre altres coses.

Per Josep González la gota que fa vessar la paciència dels catalans ha estat que les obres de perllongament del TAV es retardaran tres anys. «És un retard que em sembla inadmissible. Això no pot continuar així», va subratllar.

Ahir se celebraven trenta anys del naixement de la patronal Pimec, o més ben dit, de les patronals que la van formar: AEI, Sefes i Pimec. I l'aniversari va esdevenir un acte reivindicatiu a l'hora que va servir perquè els empresaris es posessin al servei del govern de la Generalitat.

González també va fer esment de l'abstenció recent en les eleccions municipals i va apuntar que no es poden canviar les coses sense el món polític. El president de Pimec va assegurar que «aquest divorci no és bo per a ningú. Tots en sortim perdent».

Però va deixar enlaire que els culpables d'aquesta situació són els polítics que no actuen prou i va demanar «decisions ràpides» al President i al govern.

Pel que fa a les relacions de Catalunya amb l'Estat, González va demanar «mirar junts en la mateixa direcció». A Catalunya, segons el president de Pimec, també cal resoldre moltes coses «que no tenen res a veure amb el que es fa fora de Catalunya, sinó amb la nostra forma d'actuar».

El president de la Generalitat, José Montilla, va replicar que les infraestructures promeses –quart cinturó, rodalies de Renfe i TAV– estan seguint el seu ritme tot i que va admetre preocupació per les pròrrogues.

Montilla, en un intent de mantenir l'equilibri, va apuntar que «cal actuar amb lleialtat amb el govern espanyol i alhora defensar amb fermesa els interessos» de Catalunya. A més de comprometre's en aquesta defensa, va prometre ajudar els empresaris que prenguin riscos.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.