| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 4 de març de 2021


dissabte, 9 de juny de 2007
>

Portabella revela que el govern local ja sabia que el calendari no es compliria

Trias acusa el ministeri i el govern d'enganyar, i buscarà la unió de l'oposició contra el traçat

M. SÒRIA D. MARÍN. Barcelona
L'anunci que fins al 2012 el TAV no arribarà al barri barceloní de la Sagrera ni tampoc fins a la frontera amb l'Estat francès no és cap sorpresa per a la cúpula del govern de la ciutat. Segons va revelar ahir el líder d'ERC a Barcelona i, fins dissabte vinent, segon tinent d'alcalde en funcions, Jordi Portabella, el ministeri, la Generalitat i el govern municipal ja ho sabien però van preferir no dir res fins després de les eleccions municipals. Xavier Trias va acusar ahir el ministeri i el govern local d'haver enganyat tot aquest temps la ciutat. L'oposició, majoritària amb la decisió d'ERC de deixar el govern, prepara un front comú contra el túnel del TAV.


+ Xavier Trias i Jordi Hereu, en un debat celebrat durant la campanya electoral. Foto: ORIOL DURAN

Jordi Portabella ja ha passat a l'oposició. I de quina manera. Ahir va revelar un secret que, com a membres del govern de la ciutat, els líders del tripartit municipal s'havien cuidat de no dir fins passada la campanya: que les obres del TAV a la ciutat no s'acabaran el 2009, com ha anat insistint el Ministeri de Foment des del 2004, sinó que s'enllestiran el 2012.

Els dirigents del govern municipal es van conjurar per no dir res i per mantenir com a bona la data que oficialment difonia fins ahir el ministeri: l'any 2009. Una mala notícia com aquesta hauria estat una autèntica galleda d'aigua freda durant la campanya per a les eleccions municipals, i no ha estat fins ahir que un representant del Ministeri de Foment, acompanyat de l'alcalde en funcions, Jordi Hereu, i del secretari de Mobilitat de la Generalitat, Manuel Nadal, ho ha certificat.

Aquesta revelació de Portabella és el primer episodi de la nova etapa d'Esquerra a l'oposició, amb les mans lliures per defensar posicions pròpies en assumptes clau com ara el traçat del TAV i també amb tota llibertat per posar en evidència els seus antics socis. Portabella va anunciar ahir que ERC es votarà a si mateixa durant el ple d'investidura dissabte vinent, de manera que abandona la idea que va llançar fa una setmana de votar Hereu per concedir que el govern, ara en minoria, comenci amb una certa imatge de fortalesa.FRONT COMÚ DE L'OPOSICIÓ
Un dels homes més indignats per la prolongació del calendari era ahir Xavier Trias. El president del grup de CiU fa mesos que demana un canvi de traçat del TAV i la resposta del govern municipal era que això no podia ser perquè, entre altres coses, faria impossible complir el calendari del 2009. «És vergonyós, ens han enganyat, ens han explicat històries que eren mentida», va dir ahir Trias, que va lamentar que Hereu acceptés ahir sense queixar-se el canvi de calendari, i que a més ho fes quan encara és alcalde en funcions i en contra de l'opinió majoritària al ple de la ciutat. Trias va anunciar ahir que es reunirà amb el PP i amb ERC per consensuar una posició comuna contra el traçat en el primer ple del mandat, idea que el PP ja va llançar el cap de setmana passat i de la qual Portabella es va mostrar ahir disposat a parlar.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>El servei de Rodalies pot ser el més perjudicat

>Cinc anys més d'enfrontaments

>El TAV arribarà amb tres anys de retard a la frontera francesa «per garantir la seguretat»

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.