| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 6 de desembre de 2021


dimarts, 5 de juny de 2007
>

ERC i ICV desbloquegen les converses amb el PSC a Girona però reclamen les dues primeres tinències d'alcaldia

Pagans considera que la primera tinença s'ha de mantenir pels socialistes

DAVID BRUGUÉ. Girona
Les converses entre ERC i ICV i el PSC de Girona continuen, però a poc a poc. Ahir els dos partits van desbloquejar les negociacions amb els socialistes després que divendres amenacessin de trencar-les si la socialista Anna Pagans no transigeix. Ahir es va parlar, però el conflicte ara és sobre els mecanismes que han de regir el consell de presidència i també la composició. Els dos socis minoritaris reclamen les dues primeres tinències d'alcaldia, però el PSC vol mantenir la primera.

Tots tres partits coincideixen que el consell de presidència ha de servir per «crear confiança» al govern, però divendres ERC i ICV van bloquejar les converses perquè no es posen d'acord. Tot i que van amenaçar de trencar-les avui, s'han tornat a citar per demà amb Anna Pagans a causa d'«un cert canvi d'actitud» dels socialistes. Però això només significa que continuaran parlant, perquè l'acord no arriba. Ahir tots tres partits coincidien que hi ha divergències importants en dos temes relatius al consell de presidència. El primer és la composició. ERC i ICV volen que Cristina Alsina sigui la primera tinent d'alcalde i Joan Olòriz el segon. I que al consell només hi siguin Pagans i ells dos. Els socialistes, però, volen mantenir la primera tinència, que ERC tingui la segona i ICV, la tercera. I també volen que al consell hi siguin l'alcaldessa i els tres tinents d'alcalde. Olòriz i Alsina van afirmar ahir que no veuen malament que el portaveu socialista també sigui al consell, però com a tercer tinent d'alcalde. La segona qüestió sobre la qual discrepen es refereix als mecanismes de funcionament. Mentre que els socialistes creuen que ha d'assumir els propis de l'àrea d'alcaldia, ERC i ICV en reclamen un de propi per al consell. «No és cap anècdota, perquè s'ha demostrat que als ciutadans el model de funcionament de l'anterior acord de govern no els ha acabat d'agradar», va dir Olòriz. «No donem ultimàtums, sinó que busquem noves formes de govern i afavorir un diàleg franc», va concloure Alsina. Segons Pagans, ahir es va fer «un pas més» per tancar l'acord de govern. Sigui com sigui, avui hi haurà una altra trobada.

ANNA PAGANS
CAP DE LLISTA DEL PSC
No està disposada a renunciar al primer tinent d'alcalde, que ara té el PSC


CRISTINA ALSINA
CAP DE LLISTA D'ERC
Si la proposta que fa amb IC avança, seria primera tinent d'alcalde


JOAN OLÒRIZ
CAP DE LLISTA D'ICV
Passaria de tercer tinent d'alcalde a segon, si prospera la seva petició


C. PUIGDEMONT
CAP DE LLISTA DE CiU
S'ha reunit amb ERC i ICV per plantejar una alternança a Girona


C. PUIGDEMONT
CAP DE LLISTA DE CiU
S'ha reunit amb ERC i ICV per plantejar una alternança a Girona


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Una «sociovergència»?

>Els independents i ICV, també a favor de la investidura de Puig a l'Escala

>ERC, el PP, l'Entesa i una regidora del PSC tanquen l'acord per fer alcalde de Castelló el republicà Salvi Güell

>ERC de Figueres explora la via del tripartit que doni l'alcaldia a Canet

>EUiA-ICV demana al PP de Blanes que doni suport al govern sense entrar-hi

>A Cassà, pendents de reunions

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.