| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 7 de juny de 2020


dissabte, 2 de juny de 2007
>

ICV evitarà entrar en governs amb majoria absoluta del PSC

Guillot admet que «el soroll que hi ha al voltant d'Interior» els ha perjudicat

ALBERT SEGURA. Barcelona
Iniciativa sospita que participar en governs municipals on el PSC té majoria absoluta li pot haver passat factura a les urnes i, d'ara endavant, estudiarà quedar-se a l'oposició per no quedar diluïda i poder marcar perfil propi. Jordi Guillot, secretari general d'ICV, va reconèixer ahir que també els ha perjudicat «tot el soroll mediàtic que hi ha al voltant d'Interior», tot i defensar que el fet que Saura dugui aquesta conselleria «no és un problema sinó una oportunitat per demostrar que som un partit de govern».


+ Jordi Guillot i Dolors Camats, ahir. Foto: REBECA SEGURA ACN

Sumar-se a governs en què el PSC ja té majoria absoluta no ajuda gens a ICV a treure's de sobre l'etiqueta de marca blanca o crossa dels socialistes. Això explicaria el retrocés experimentat a l'àrea metropolitana, on ICV-EUiA ha donat suport a un PSC que tenia majoria absoluta –i ara l'ha revalidat– a l'Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat i Santa Coloma de Gramenet. Estant a l'oposició en aquests municipis, Iniciativa hauria pogut «demostrar la seva utilitat» i marcar «un perfil singular», i ara no estaria lamentant la «frustració» de les seves expectatives de creixement, van lamentar Guillot i el líder d'EUiA, Jordi Miralles. En els ajuntaments on el PSC no tingui majoria absoluta, però, ICV continuarà optant «per les majories d'esquerres».«EXPRESSIÓ POC FELIÇ»
ICV va voler desmarcar ahir l'elevadíssima abstenció de la crida a la no- participació que Joan Saura, precisament conseller de Participació, va fer en plena campanya demanant que «els que no se sentin d'esquerres o ecologistes que s'abstinguin». Guillot només va assumir que la de Saura va ser una «expressió poc feliç» i ho va atribuir a un «lapsus linguae» del líder d'ICV. En el consell nacional que els ecosocialistes van celebrar el dia abans, diversos dirigents van queixar-se del «linxament mediàtic i polític» que, al seu parer, està tenint Saura, però van defensar que la línia d'actuació a Interior està sent «la correcta», tot i que «el soroll que hi ha al voltant» de la conselleria, va dir Guillot, «no creiem que sigui bo».


 NOTÍCIES RELACIONADES

>El cap de llista d'ICV a Mataró dimiteix pels mals resultats

>ERC presidirà la Diputació de Lleida amb el PSC a canvi de pactes locals

>Catalunya encara manté vint alcaldes que governen als seus municipis des de 1979

>Tres testimonis del DVD acusen el PP de Badalona de manipular el document de cessió d'imatge

>CiU ofereix a ERC entrar al govern de Martorell tot i la majoria absoluta

>Caixa o faixa

>El comerç vol continuïtat

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.