| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 1 de desembre de 2021


dijous, 31 de maig de 2007
>

Barcelonès Nord. Veïns de Dalt la Vila s'oposen a les primeres reformes del barri

La Generalitat ja ha subhastat les obres, que començaran a final de juny

JORDI GONZALO. Badalona
Un grup de veïns s'oposen al projecte d'urbanització de les places de la Constitució i de la Font, primeres actuacions del pla especial de millora urbana del barri de Dalt la Vila de Badalona. Fins i tot van presentar al·legacions, que van ser desestimades perquè van entrar fora de termini. El projecte va ser aprovat la setmana passada en junta de govern. La Generalitat ja ha subhastat les obres, que començaran en les properes setmanes i s'acabaran abans de l'inici del proper curs escolar.


+ Imatge d'arxiu de la plaça de la Constitució, que s'urbanitzarà aquest estiu. Foto: SARA MUÑOZ

Una vuitantena de veïns van presentar fa dues setmanes al·legacions al projecte d'urbanització de la plaça de la Constitució i la plaça i el carrer de la Font. Aquestes persones consideren que hi ha altres prioritats al barri, com ara les voreres dels carrers de Barcelona, de la Font i de Dalt, i demanen «coherència en les pavimentacions», de la mateixa manera que s'estableix una carta de colors per a totes les façanes del barri. «No considerem adequada la decisió de posar bancs a la plaça, que poden ser font de conflictes», és una altra de les al·legacions presentades, així com considerar suficient una «actuació superficial sobre la pavimentació existent». Aquest grup de veïns, finalment, exigeix que s'informi directament els veïns de les places sobre els projectes que els afectin. Fonts de l'Ajuntament de Badalona van explicar que les al·legacions s'havien desestimat perquè s'havien presentat fora de termini.«NO A UN PARC TEMÀTIC»
Josep Duran (PSC), regidor en funcions de Cultura i del districte, va reconèixer ahir «el dret a opinar» dels veïns, però va defensar aferrissadament el projecte: «Sempre hem dit que Dalt la Vila no pot ser un parc temàtic, no ho podem fer tot com si fóssim al segle XVIII o XIX», va dir. El regidor va rebutjar les crítiques de manca d'informació i va recordar que s'havien fet tots els passos, tant els legals d'exposició pública com les trobades amb els veïns i un consell d'entitats de districte. Duran també va recordar que les millores s'estendran a tot el barri «com una taca d'oli».


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Barcelonès Nord. El nucli històric amb fanals actuals

>La reforma de Dalt la Vila topa amb l'oposició dels veïns del barri

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.