| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 23 de gener de 2022


dimarts, 29 de maig de 2007
>

Banyeres (PSC) diu que un pacte de l'oposició a Ferran és possible i l'únic «coherent» a Salou

FUPS no renuncia a l'alcaldia i ofereix diàleg a la resta de formacions

AZAHARA PALOMARES. Salou
Els candidats a Salou, on els resultats han obert la porta a un canvi de govern per primer cop des de la segregació, van dedicar ahir majoritàriament la jornada a la reflexió. Tot i això, els representants del PSC i RDS, els partits que juntament amb CiU podrien posar fi al domini d'Esteve Ferran (FUPS), van confiar ahir que l'entesa entre els tres grups serà possible i van considerar el pacte l'única opció «coherent» amb els resultats. CiU també veu difícil el seu encaix en un govern de FUPS.Tot i que encara no disposen d'un calendari oficial de negociació i els contactes es limiten a converses informals, les declaracions dels líders del PSC, CiU i Renovació Democràtica de Salou (RDS) acosten la possibilitat d'un pacte de govern entre ells que faci possible un canvi a l'alcaldia després de disset anys de control de Ferran Units per Salou (FUPS). Tot i això, el socialista Antoni Banyeres (el segon candidat més votat després de Ferran) va afirmar ahir que no té «cap pressa» per iniciar les tandes de contacte. «Estic molt tranquil, a mi les urnes no m'han castigat», va afirmar, i fins i tot va assegurar que «serà divertit veure què ofereixen els altres mentrestant», en una clara referència a FUPS.

El socialista, que diumenge va aconseguir que el seu grup doblés els resultats i passés de tres a sis regidors, va assegurar que «els ciutadans han expressat la seva opinió de manera claríssima», i va avançar que el PSC «moralment ha de prendre l'opció que permeti actuar d'acord amb aquesta manifestació».

Banyeres va anunciar també quins seran alguns dels principis bàsics a l'hora de negociar amb la resta de formacions, un diàleg del qual el socialista no exclou el PP. «En primer lloc, volem que l'Ajuntament retiri tots els contenciosos oberts contra persones, i també considerem imprescindible fer una política oberta a la participació ciutadana en la gestió municipal», va explicar ahir el candidat socialista.

En la mateixa línia, es va expressar l'alcaldable de RDS, Pablo Otal, qui va defensar que les urnes van oferir «un inequívoc vot a favor d'un canvi de model polític». Tot i mostrar la seva voluntat que el pacte de govern es tanqui «ràpidament», Otal va confiar que el procés no presentarà dificultats: «Els nostres programes electorals són similars», va argumentar.

Per la seva part, el candidat de CiU, Salvador Pellicé, es va reafirmar ahir en la seva voluntat de reunir-se amb tots aquells que els vulguin escoltar, tot i que va reconèixer que la gestió de FUPS en el govern «no ha canviat gens» i que, per tant, l'encaix dels valors defensats per la coalició és complicat. «Sempre hem dit, i ho mantenim, que volem renovació i que volem un canvi».FERRAN VOL PACTAR
El líder de FUPS, Esteve Ferran, va fer ahir una crida a tots els partits polítics a negociar un possible pacte de govern. Tot i això, tant el PSC com RDS van descartar la possibilitat de dialogar amb la formació independent. «Fa dies descartaven pactar amb nosaltres, i ara, de sobte, canvien», va dir Otal. «No parlarem amb ells», va sentenciar Banyeres. Pellicé va criticar que Ferran no hagi contactat directament amb els altres partits.


ANTONI BANYERES
candidat DEL psc
«La nostra condició per pactar és retirar tots els contenciosos de l'Ajuntament contra persones i implantar una política oberta a la participació»

«No hi ha pressa per començar a negociar»


SALVADOR PELLICÉ
candidat DE CIu
«Volem renovació i volem canvi, i estarem en aquell govern que ens permeti defensar aquests valors»

«En el govern actual de FUPS no ha canviat res, i per tant és difícil el nostre encaix

en un pacte» NOTÍCIES RELACIONADES

>Els experts atribueixen l'abstenció a uns partits llunyans i a la saturació de l'Estatut

>Benaiges buscarà fórmules de col·laboració amb totes les forces

>Morancho inicia les negociacions per formar un govern «fort i estable» a Mont-roig

>Una entesa dels partits fins ara a l'oposició pot deixar fora de l'alcaldia l'actual govern de Montblanc

>CiU queda a Valls en una posició còmoda per fer pactes de govern

>Sánchez (PSC) no descarta un pacte amb CiU a Calafell lligat a una hipotètica entesa també al Vendrell

>CiU interpreta els resultats de Cunit en clau de canvi, mentre que per al PSC obren la porta a un tripartit

>El PSC proposa al Vendrell un govern de concentració amb CiU i ERC contra PxC

>CiU i ERC podrien repetir el pacte malgrat el triomf electoral del PSC

>CiU continua sent hegemònica als consells comarcals però els pactes de progrés la poden deixar en segon terme

>La Diputació de Tarragona continua en mans de CiU

>Saura encarregarà un estudi sobre l'abstenció

>Qui no està content és perquè no vol

>El PP ja treballa per guanyar les espanyoles

>Mas demana que no es margini CiU

>El PSC aposta pels tripartits municipals

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.