| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 8 de desembre de 2021


dimarts, 29 de maig de 2007
>

El PSC de Santa Coloma, predisposat a evitar el pacte contra CiU

Reixach (PSC) sosté que no es poden fer invents i Solà (CiU) exigeix l'alcaldia

ANNA PUIG. Santa Coloma de Farners
Un pacte contra CiU s'entreveu difícil a Santa Coloma. D'entrada, el PSC se n'ha desmarcat i força. El socialista Rafel Reixach no descarta altres opcions, però reconeix que «un pacte de molts partits és complicat». Diu que cal pensar en Santa Coloma i que «no es poden fer invents». Antoni Solà (CiU) es va mostrar exultant per haver guanyat un regidor. «Ens toca tenir l'alcaldia», va dir. ERC es manté equidistant i només Colomencs pel Canvi i l'Entesa aposten clarament per un pacte contra CiU.

«Cal gent per treballar. I el més lògic és que CiU conservi l'alcaldia perquè ha guanyat clarament», segons Solà, que ahir disfrutava dels bons resultats obtinguts (7 regidors). Al seu parer, un pacte de tots contra CiU és antinatural. «Després hi ha queixes per la baixa participació. Aquests pactes desmotiven la gent», va dir.

Tot i no manifestar-ho tan clarament, el PSC sembla adoptar la mateixa posició. «Com més partits hi ha en una negociació, més complicat és. Hi ha més opinions, més ideologies. Crec que hem de pensar en Santa Coloma i no es poden fer invents», va dir Reixach. No obstant això, diu que no tanquen les portes a res, però afirmen que «hi ha possibilitats d'arribar a una entesa amb CiU».

ERC, un altre dels candidats a pactar amb CiU –tant els socialistes com els republicans tenen tres regidors i fan majoria amb els convergents–, ahir no es va mullar. El cap de llista, Xavier Bruset, afirmava que tot és molt recent i que qualsevol tipus de pacte «no és fàcil ni difícil».

Els que tenen clar que volen fer fora CiU del govern són Colomencs pel Canvi. Susagna Riera afirma que l'aliança és possible i que el seu partit treballarà en aquest sentit. L'Entesa de Santi Ramos, que amb només un regidor no és decisiva, també creu que cal apostar pel canvi. NOTÍCIES RELACIONADES

>Els experts atribueixen l'abstenció a uns partits llunyans i a la saturació de l'Estatut

>Les mateixes promeses de sempre contra l'abstenció

>La Selva interior, un guirigall

>CiU i el PSC prohibeixen els pactes amb la Plataforma per Catalunya

>Saura encarregarà un estudi sobre l'abstenció

>Tres setmanes per decidir la governabilitat dels ajuntaments

>Els partits aposten per majories «lògiques» i «sòlides», basades en decisions locals

>El PSC va a totes per la Diputació i avui ja es reuneix amb ERC

>El PSC opta pel tripartit a Girona però ERC i ICV es deixen festejar per CiU

>L'oposició de Sant Feliu, liderada pel PSC, s'organitza per pactar

>El PSC de Palafrugell aposta per ERC, encara que no descarta el tripartit

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.