| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 23 de gener de 2022


dimarts, 29 de maig de 2007
>

L'oposició de Sant Feliu, liderada pel PSC, s'organitza per pactar

TSF defensa la necessitat d'un canvi i fa difícil un acord amb CiU

Pere Albó.. Miquel Lobato.. Joaquim Valls.
ALCALDABLE DEL PSC, FUTUR ALCALDE. ALCALDABLE DE CiU, DERROTAT. ALCALDABLE DE TSF, DECISIU.


JOAN TRILLAS. Sant Feliu de Guíxols
Per Albó, al capdavant del PSC, la llista més votada a Sant Feliu de Guíxols amb 7 regidors, es disposa a obrir converses per formar govern. Ara mateix, i amb la cautela sobre quin serà el resultat final, la resta dels actuals grups a l'oposició, TSF, que té la clau amb 5 regidors, ERC amb 2 i ICV amb 1, es mostren receptius a formar un gran govern, un quadripartit. Si aquest escenari es confirmés, CiU –empatada amb 5 regidors amb TSF– i Amics es quedarien a l'oposició.
Un gran acord amb base programàtica. Aquest serà el full de ruta que seguirà el PSC de Pere Albó, amb la tutela dels seus companys de viatge a l'oposició aquests darrers quatre anys: TSF, ERC i ICV. Els quatre candidats coincideixen a destacar que el govern de CiU i, especialment l'administració de la majoria absoluta d'11 regidors que tenia, els ha unit; una unió que es forja des de la solitud de l'oposició tot i les diferències ideològiques que hi havia entre ells.

En aquest sentit, Jordi Vilà, d'ERC, que ha passat a tenir 2 regidors, destaca que la seva formació tindrà molt present «el paisatge humà de les candidatures i la part programàtica de cadascuna d'elles». «Estic molt interessat a veure les perspectives per desplegar l'agenda política. Hi ha coses que són bàsiques i urgents, però no cal anar amb presses», destaca Vilà. En aquest sentit, Jesús Fernández, d'ICV, també es mostra optimista que amb voluntat i ganes es podria materialitzar un gran projecte programàtic i de futur per a la població. Un missatge que arrela amb el discurs de Pere Albó, que vol sumar en comptes de restar.

Els temes que són urgents per a tots aquests grups: gestionar l'herència dels germans Anlló i el futur dels hotels; la necessitat de generar places d'aparcament a Sant Feliu i, diuen, retornar la il·lusió a la població. Hi ha més temes, com ara recuperar el projecte de Sant Feliu ciutat universitària o –i aquí tots coincideixen– redreçar la situació econòmica municipal i moltes de les obres que es porten a terme.

D'Amics, el partit de Pere Luque, el seu segon, Jordi Fortuny, destaca el bon resultat: «La nostra decepció és que pensem que no se'ns té en compte.» NOTÍCIES RELACIONADES

>Els experts atribueixen l'abstenció a uns partits llunyans i a la saturació de l'Estatut

>Les mateixes promeses de sempre contra l'abstenció

>«La gent ha optat pel canvi»

>El PSC de Palafrugell aposta per ERC, encara que no descarta el tripartit

>El PSC de Platja d'Aro reclama a ERC i ICV que apostin pel tripartit

>El PSC de Santa Coloma, predisposat a evitar el pacte contra CiU

>La Selva interior, un guirigall

>CiU i el PSC prohibeixen els pactes amb la Plataforma per Catalunya

>Saura encarregarà un estudi sobre l'abstenció

>Tres setmanes per decidir la governabilitat dels ajuntaments

>Els partits aposten per majories «lògiques» i «sòlides», basades en decisions locals

>El PSC va a totes per la Diputació i avui ja es reuneix amb ERC

>El PSC opta pel tripartit a Girona però ERC i ICV es deixen festejar per CiU

>Els Verds de Vilanova resten a ICV

>«Ens ha perjudicat l'abstenció»

>«CiU ha unit l'oposició»

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.