| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 26 de setembre de 2021


dimarts, 29 de maig de 2007
>

Eduard Pons Prades

Escriptor, historiador i combatent per la República, va fundar l'editorial Alfaguara

EL PUNT. Barcelona

Eduard Pons Prades, escriptor, historiador i combatent anarquista que va lluitar per la República durant la Guerra Civil i contra els nazis a França, va morir ahir a la matinada a Barcelona als 87 anys, segons fonts de la família. Pons Prades, membre fundador de l'editorial Alfaguara, va morir a l'hospital de Sant Pau de Barcelona, on estava ingressat a causa d'una greu malaltia.

Aquest antic militant de la CNT es va incorporar a l'exèrcit republicà amb només 16 anys, i, després de combatre a Madrid i a l'Ebre, va ser ferit a Barcelona el 1938 i va passar a França el 1939, on es va unir a la resistència francesa. Allà va lluitar amb guerrillers espanyols i francesos al departament francès de l'Aude. També va fer dos viatges clandestins a Catalunya, on va ser detingut el gener de 1946, tot i que va poder escapar-se i va viure a França fins al 1964, quan va decidir tornar a Catalunya.

Pons Prades va col·laborar en diferents publicacions, com ara Història i Vida, Història 16, Nova Història, El Correo Catalán, El Periódico i Diari de Barcelona, a més de revistes literàries com ara Ínsula, Papers de Sor Armadans, Lletres i Índex d'Arts. És autor de títols com ara La venganza, Los que sí hicimos la guerra, Un soldado de la República, Guerrillas españolas (1936-1960), Españoles en los maquis franceses, Crónica negra de la transición española 1976-85, Las guerras de los niños republicanos 1936-1995 i Republicanos españoles en la Segunda Guerra Mundial, que va aconseguir un gran èxit editorial.

Els funerals se celebraran avui dimarts, a 1/4 de 4 de la tarda, al Tanatori de Sancho de Ávila de Barcelona.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.