| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 20 de gener de 2021


dimarts, 22 de maig de 2007
>

Mayol vol fer més escoles públiques perquè n'hi hagi tantes com de privades

L'alcaldable d'ICV-EUiA per Barcelona assumeix «tot sol» el lideratge dels 28 anys de govern

A. VIVES. Barcelona
L'alcaldable d'ICV-EUiA per Barcelona, Imma Mayol, es va comprometre ahir a ampliar l'oferta de places a l'escola pública perquè n'hi hagi tantes com de privades. La candidata va expressar el seu malestar perquè actualment «les persones que volen portar els seus fills a l'escola pública no tenen garantit aquest dret». A Barcelona, sols un 35% de les places escolars que s'ofereixen són públiques, el 65% restant corresponen a centre privats o concertats. El repte de l'ecosocialista és per «equiparar» aquest percentatge al 50%. Mayol també va apostar per incrementar el nombre d'escoles bressol, passant dels 57 centres d'ara a 100.


+ Jordi Miralles amb Gaspar Llamazares, a la seu d'ICV. Foto: ANDREU PUIG

La candidata d'ICV-EUiA va viure ahir una de les jornades més maratonianes de la campanya. A les 8.30 del matí, ja l'entrevistaven a El matí de Catalunya Ràdio i Antoni Bassas li va demanar per la polèmica actuació dels Mossos d'Esquadra en la manifestació d'esquàters de dissabte. Mayol, que va condemnar l'agressió a un dels agents, va defensar la «professionalitat» del cos policial i va coincidir amb el conseller d'Interior i líder d'ICV, Joan Saura, a assenyalar que «els punxons són un arma reglamentària». «S'ha de veure si s'ha utilitzat correctament i això ho han d'investigar els Mossos», va remarcar la candidata.

En total, Mayol tenia previst concedir set entrevistes a set mitjans diferents. Aquesta cursa mediàtica, va impedir que la dirigent ecosocialista pogués esperar al coordinador general d'Izquierda Unida, Gaspar Llamazares, que va arribar amb prop d'una hora de retard. Mayol va comparèixer davant els mitjans tota sola, sense el líder d'IU, i també sense el president d'ICV, Joan Saura, que havia anunciat la seva presència. Precisament, va ser «tota sola» que l'alcaldable ecosocialista va afirmar que assumia la «paternitat i maternitat» d'aquests 28 anys de govern a l'Ajuntament de Barcelona. La dirigent va criticar els seus socis de govern, PSC i ERC, perquè «no reconeixen aquesta paternitat» que ella reclama amb «tant d'orgull». «Em sorprèn l'amnèsia política per la feina feta», va afegir-hi, per passar a subratllar: «Amb tecnocràcia i ambigüitat no s'engresca a ningú», per fer-ho cal «convenciment, claredat, alegria i projecte polític». Mayol també es va referir al vot útil que ara reclama Hereu: «És un tòpic –va apuntar–. Els socialistes sempre fan el mateix» en aquest moment de la campanya.

A la tarda encara li quedava per córrer mitja marató, per això va presentar a corre-cuita les propostes en matèria d'ensenyament. Mayol va recordar que Barcelona és la ciutat d'Europa amb menys escoles públiques. El compromís és «equiparar» l'oferta de places de l'escola pública amb la privada. També va apostar per invertir més recursos i baixar els ràtios dels centres d'ensenyaments situats en zones problemàtiques i per incrementar de més de 2.000 les places de les escoles bressol. NOTÍCIES RELACIONADES

>Pacte per la urbanitat i d'unitat

>Batussa per la mobilització i el vot fronterer

>El PP vol apujar a 10 anys el període de residència per accedir a un pis protegit

>El PSC farà una targeta «del ciutadà» que es podrà fer servir per a tots els serveis

>Duran insinua que «l'error» de Mas va ser anar al notari

>CiU de Girona pretén acostar la cultura al jovent amb un carnet gratuït per a espectacles

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.