| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 20 de gener de 2021


dimarts, 22 de maig de 2007
>

El PSC farà una targeta «del ciutadà» que es podrà fer servir per a tots els serveis

Podrà utilitzar-se per pagar l'àrea verda, el «bicing» o per treure llibres de les biblioteques, i s'implantarà el 2009

MARIONA SÒRIA. Barcelona
Els socialistes han encarat l'última setmana de campanya amb l'ull posat en els votants indecisos. Sense deixar de clamar pel vot útil, ahir el PSC de Barcelona es va centrar a explicar les seves propostes en dos punts forts dels serveis socials: l'educació i la gent gran. Però també van presentar una idea pràctica: implantar una targeta, que el candidat Jordi Hereu va anomenar «del ciutadà de Barcelona», que serviria per poder utilitzar tots els serveis que ofereix l'Ajuntament de Barcelona. Amb la targeta es podria pagar l'àrea verda i els aparcaments públics, però també serviria per treure llibres d'una biblioteca. L'alcaldable va esperonar, ahir, un grup de 200 jubilats, a votar els socialistes, «perquè ens juguem continuar ajudant la gent gran i la gent que la cuida».


+ El sindicalista Juan Alamillo va presentar el candidat. / Foto: M.S.

Recta final. Només queden cinc dies perquè els partits mobilitzin els seus votants potencials. Potser per això, Hereu s'ha deixat pel principi del final dos puntals de la política social: l'educació i la gent gran. Sense deixar d'«implorar» el suport dels barcelonins allà on va, ahir, l'alcaldable dels socialistes va presentar les seves propostes en aquests dos àmbits, els fonaments del seu projecte.

Com que la teoria no està renyida amb les qüestions més pràctiques, Hereu va començar el dia amb una proposta molt concreta: la targeta «del ciutadà», un sistema d'identificació d'usuaris dels serveis públics que permetria fer servir tot el que l'Ajuntament posa a l'abast dels ciutadans, des del transport públic fins a les biblioteques.

Hereu, que va presentar aquesta proposta en el fòrum Nova Economia, va explicar que es tracta d'unificar, en una sola targeta, tots els usos possibles, des del bicing –el sistema de lloguer temporal de bicicletes implantat recentment–, fins a museus, aparcaments, l'ús de poliesportius i del transport públic. Amb aquesta targeta, els barcelonins es podrien beneficiar d'avantatges, com alguns descomptes, en funció del seu ús. Es tracta, segons el candidat, d'obtenir «avantatges diferenciats» pel fet de ser resident a Barcelona, «que són el nostre subjecte principal», va dir. L'alcaldable va assegurar que aquesta targeta podria estar implantada a mitjan 2009, ja que, abans, cal estudiar l'adequació tecnològica de la xarxa dels serveis inclosos, sobretot en el cas del transport públic. La targeta tindria dues modalitats: si s'activa, per exemple, per pagar l'àrea verda, la targeta es vincularia al compte corrent de l'usuari. Si només s'activés per fer ús d'una biblioteca, no caldria.

«Es tracta de visualitzar que els barcelonins tenen al seu abast serveis molt interessants, i així en comptes de tenir diferents títols per a transport i altres operacions tindrem aquest únic carnet», va avançar. Hereu no va descartar, que, amb el temps, també pugui servir per alguns serveis de la Generalitat. «L'èxit depèn de si els serveis són d'una utilització molt quotidiana», va dir, confiant que, d'aquesta manera, s'impulsaria l'ús del transport públic entre els barcelonins. NOTÍCIES RELACIONADES

>200 milions per a escoles

>Gent gran activa

>Duran insinua que «l'error» de Mas va ser anar al notari

>CiU de Girona pretén acostar la cultura al jovent amb un carnet gratuït per a espectacles

>L'alcaldable es «youtubitza»

>ERC proposa la creació d'un museu d'Àsia, i el vol situar a Nou Barris

>Mayol vol fer més escoles públiques perquè n'hi hagi tantes com de privades

>Batussa per la mobilització i el vot fronterer

>El PP vol apujar a 10 anys el període de residència per accedir a un pis protegit

>Hereu implantarà un carnet barceloní que doni accés als serveis

>«L'alcalde hauria de repensar-se l'ordenança de civisme»

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.