| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 20 de gener de 2021


dimarts, 22 de maig de 2007
>

El PP vol apujar a 10 anys el període de residència per accedir a un pis protegit

Fernández Díaz argumenta que la mesura està pensada per posar-ho més difícil als immigrats

A.B. AGÈNCIES. Barcelona
Promesa polèmica del PP a Barcelona, que reforça el seu discurs de preservar els drets dels barcelonins de sempre enfront dels immigrats. L'alcaldable popular, Alberto Fernández Díaz, vol apujar a 10 anys el període de temps d'empadronament necessari per poder accedir a un pis de protecció oficial. Ara per aspirar a un habitatge social de lloguer calen dos anys de residència, i per a un de propietat, cinc. En els dos casos, el PP defensa ampliar el termini a 10 anys, i Fernández Díaz no té cap mania a admetre que la mesura vol posar-ho més difícil als immigrats, ja que ells són els que fan la major part de nous empadronaments.


+ Josep Piqué, Alberto Fernández Díaz i Ángel Acebes, en el míting que va fer ahir el PP a Barcelona.

«Ja sé que això afectarà persones immigrades i em tornaran a penjar les etiquetes de sempre.» Amb la seva habitual contundència a l'hora de tractar els temes que barregin, d'una manera o altra, drets i deures d'immigrats, el candidat del PP a Barcelona, Alberto Fernández Díaz, va defensar la promesa de fer que siguin 10 anys d'empadronament els necessaris per accedir a un pis de protecció amb el pretext –espinós– de donar «més possibilitats als barcelonins». «Si a sobre que hi ha pocs habitatges cada vegada hi ha més peticionaris, això dificulta encara més l'accés a un habitatge social», va concloure.

En aquesta línia, el PP vol que en totes les convocatòries que es facin per adjudicar habitatge protegit compti dins el barem l'antiguitat de l'empadronament al municipi: és a dir, com més anys un veí faci que viu a Barcelona més possibilitats pot tenir d'accedir al pis social.

En la presentació de les propostes en matèria d'habitatge, Fernández Díaz es va comprometre a incrementar el nombre d'inspectors per lluitar contra els «pisos sobreocupats». També defensa que es retiri la cèdula d'habitabilitat als pisos en què el nombre de residents superi la capacitat que tenen prevista.

«Lluitaré contra les persones responsables de pisos sobreocupats i protegiré els drets dels veïns de tota la vida», va reblar el candidat popular, que va carregar, una vegada més, contra la Generalitat i l'Ajuntament per no haver fet prou per frenar aquest problema. El tripartit municipal el va acusar directament de no haver-li «importat la proliferació dels pisos sobreocupats».

A banda d'això, Fernández Díaz va anunciar que si governa promourà en els propers quatre anys la construcció a Barcelona de la xifra astronòmica de 85.000 pisos. D'aquests, 33.000 serien de protecció oficial. Una part (20.000) serien promoguts pel mateix Ajuntament, i la resta (13.000) serien fruit de la iniciativa privada, a través d'un pacte entre l'Ajuntament i el sector.

A més, el candidat popular és partidari de crear un únic operador públic per promoure habitatge de protecció oficial entre totes les administracions, ja que ara hi ha Regesa (Consell Comarcal), el Patronat Municipal de l'Habitatge (Ajuntament) i l'Incasol (Generalitat).

També proposa implantar una agència municipal de lloguer que s'encarregui de vetllar per les garanties del propietari a l'hora de posar un pis seu al mercat de lloguer. NOTÍCIES RELACIONADES

>«Al Carmel enrunat només hi era l'Alberto»

>El PSC farà una targeta «del ciutadà» que es podrà fer servir per a tots els serveis

>Duran insinua que «l'error» de Mas va ser anar al notari

>CiU de Girona pretén acostar la cultura al jovent amb un carnet gratuït per a espectacles

>L'alcaldable es «youtubitza»

>ERC proposa la creació d'un museu d'Àsia, i el vol situar a Nou Barris

>Mayol vol fer més escoles públiques perquè n'hi hagi tantes com de privades

>Batussa per la mobilització i el vot fronterer

>«L'alcalde hauria de repensar-se l'ordenança de civisme»

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.