| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 1 d'abril de 2023


diumenge, 20 de maig de 2007
>

Manifestació sota vigilància policial

El fort dispositiu de seguretat dels Mossos aconsegueix avortar la protesta de l'Assemblea d'Okupes

PAULA MERCADÉ. Barcelona
Les protestes contra l'especulació urbanística organitzades per diferents col·lectius estan prenent protagonisme en aquesta campanya electoral. Només ahir hi va haver, com a mínim, tres accions diferents. Al matí, membres de Tot Està Fatal es van encadenar a la plaça d'Espanya, davant de Construmat. A la tarda hi va haver dues manifestacions simultànies. La dels contraris al pla Caufec, a Esplugues i la de l'Assemblea d'Okupes de Barcelona en defensa dels espais alliberats, que no havia demanat cap permís per concentrar-se. La vigilància policial, però, va impedir que aquesta protesta es desenvolupés com havien previst. Foto: O.D. G.M.

 Foto: O.D. G.M.

+ A dalt, manifestants a Via Laietana. A baix, càrrega policial, un policia ferit a terra i protesta d'Està Tot Fatal, a Esplugues. / Foto: O.D. G.M.

L'Assemblea d'Okupes havia convocat, ahir a les 5 de la tarda, una manifestació en defensa dels espais alliberats. El punt de trobada era el Portal de l'Àngel. Alguns dels manifestants, però, no van poder arribar al lloc de sortida. Un grup de 25 persones, per exemple, que anava cap al centre amb bici des de la casa ocupada de Can Masdeu van ser retinguts pels Mossos d'Esquadra a plaça Catalunya. També hi havia furgonetes de la policia local en altres carrers del centre i els agents demanaven la documentació i que obrissin les bosses a aquelles persones que consideraven sospitoses. Tot i els entrebancs dels agents, mig miler de manifestants van aconseguir arribar al punt de trobada i desplegar alguna pancarta. Els policies van rodejar els manifestants des del començament i després d'algun primer moment de tensió els agents van consentir que comencés una protesta que asseguraven que no tenia cap permís.

En arribar a la cantonada del carrer Fontanella amb Via Laietana, els esquàters van veure la gran presència policial, 25 furgonetes tancaven la marxa, i van decidir desfer la manifestació. Però no van poder. La policia no deixava entrar ni sortir ningú del cordó de seguretat que havien fet. Una mesura que va provocar molts moments de tensió. Esquàters insultant i empentant els mossos i agents colpejant indiscriminadament amb la porra a qui feia un pas equivocat. A causa d'aquestes picabaralles un policia va resultar ferit al nas i més d'un manifestant tenia marques de porra.

Els agents no van dispersar la protesta fins al final de la Via Laietana on es van viure més moments de tensió. L'actuació dels Mossos va ser considerada una vulneració del dret d'expressió i, hores després, hi va haver protestes espontànies a barris com el de Sants. NOTÍCIES RELACIONADES

>Cercavila a Esplugues

>Està Tot Fatal talla la plaça d'Espanya

>Montilla retreu a Mas que CiU parli abans amb Rubalcaba que amb el President de gihadisme a Catalunya

>La pressió policial fa desconvocar una protesta d'esquàters a Barcelona

>La pressió policial fa desconvocar una protesta d'esquàters a Barcelona

>La pressió policial fa desconvocar una protesta d'esquàters a Barcelona

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.