| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 22 de setembre de 2017


divendres, 18 de maig de 2007
>

El Pallol, per fi

Amb la majoria de comerços encara per obrir, ahir un gran acte inaugural va tornar la vida al centre històric de Reus

MARIA RODRÍGUEZ. Reus
Gairebé un miler de persones van assistir ahir a la posada en marxa del centre comercial del Pallol de Reus en un acte encapçalat pel president de Generalitat, José Montilla, entre altres autoritats. Els treballs frenètics de les últimes setmanes van permetre que ahir els primers comerços, que avui començaran a despatxar, ja apugessin les persianes, tot i que les obres encara s'allargaran. L'aparcament també es posarà en marxa avui, però les claus dels primers pisos no s'entregaran fins al mes que ve. Sigui com sigui, tal com va explicar l'alcalde, Lluís Miquel Pérez, amb la inauguració d'ahir culmina tot un llarg procés de remodelació del nucli antic, iniciat fa vint anys amb l'aprovació del pla especial de reforma interior. «La paciència dels veïns ha estat recompensada.»


+ Josep Lluís Núñez, Lluís Miquel Pérez i José Montilla estrenant les escales mecàniques del centre comercial del Pallol. Foto: J.F

«Aquest és un projecte atractiu, potent, perquè l'imitin i copiïn altres ciutats.» Així definia Josep Lluís Núñez, president de Núñez i Navarro, el centre comercial que el seu grup ha promogut. «Des del principi hi hem posat tots els nostres esforços i avui aquestes il·lusions s'han confirmat.» Núñez va ser el primer a pujar a la tarima instal·lada a la planta baixa del complex davant de gairebé un miler de persones, la majoria representants del món veïnal i comercial de la ciutat, a més d'un seguit d'autoritats.

«Avui és un gran dia pel món de Reus», va assegurar el president del Parlament, Ernest Benach, que va recordar que va viure els inicis del projecte com a regidor de l'Ajuntament. «Avui inaugurem el centre d'una nova centralitat.»

L'alcalde, per la seva banda, va remarcar la importància de la transformació «d'aquest espai representatiu que ha de ser de referència per a tots els ciutadans», un projecte que ha exigit «esforços col·lectius tant de l'Ajuntament com dels veïns, que han hagut d'aguantar el trasbals de moltes obres, però que avui es veuen recompensats».

Finalment, el president de la Generalitat, José Montilla, va assegurar que «aquest ha de ser un instrument per garantir la convivència entre tradició i modernitat, és una aposta de futur».

La periodista Carme Chaparro, que tal com va explicar va iniciar la seva tasca informativa a la capital del Baix Camp, va ser l'encarregada de dirigir l'acte, i va recordar que es preveu que el Pallol atregui 11 milions de visitants l'any i que hi treballin 200 persones. Ahir ja ho van començar a fer unes quantes. I és que abans dels parlaments, les autoritats van fer una passejada pel complex, visitant alguns dels comerços i saludant els seus responsables, que ahir ja ocupaven el seu lloc. «Avui encara no despatxem, la caixa començarà a funcionar demà.»

Acabada la visita i els parlaments, Montilla i Pérez van marxar ràpidament cap al Bartrina per fer el míting central del PSC.TROBADA AMB ELS PAGESOS
Tot i que el president Montilla va arribar amb més de mitja hora de retard, va seguir el programa previst. Abans d'anar cap al Pallol va passar per l'ajuntament per rebre representants de la Unió de Pagesos, que s'havien reunit al Mercadal per traslladar-li les seves propostes en relació amb el desenvolupament rural.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>El que queda pendent

>Reus inaugura el Pallol.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.