| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 30 d'octubre de 2020


dijous, 17 de maig de 2007
>

Denuncien que la democràcia plena no s'assolirà fins que votin els immigratsDANI VILÀ. Girona

La Comissió pels Drets Socials i Polítics va alertar que la democràcia plena no s'assolirà fins que es permeti el vot dels ciutadans immigrats. Així va reclamar el col·lectiu el dret a vot per als ciutadans extracomunitaris que resideixen a les comarques gironines i, en extensió, a la resta de l'Estat.

«Aquí visc, aquí treballo, aquí pago impostos, aquí creixen els meus fills, aquí construeixo la nostra societat... on voto?» Aquest és l'eslògan escollit per continuar la campanya que ja van iniciar amb les eleccions a la Generalitat. El mediador cultural Mustafà Shaimi reivindica que els immigrats «formen part de la societat» i palesa la paradoxa de molts discursos: «Es demana respecte als valors democràtics, però la realitat és que la llei ja no els respecta, perquè, en no deixar votar tothom, perilla la igualtat i hi ha discriminació.»

La comissió és conscient que per permetre el vot als immigrats cal canviar la Constitució i critica que el vot depengui del país de procedència i no del de residència, posant en relleu les diferències entre els extracomunitaris i els de la UE.

La Comissió pels Drets Socials ha previst fer jornades simbòliques d'eleccions per a població nouvinguda a Cadaqués, demà; a Salt, el 22 de maig, i a Girona, el dia 25. L'entitat aposta per sensibilitzar la població, dinamitzar la immigració i fer prendre consciència als polítics.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.