| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 4 de juny de 2023


dimarts, 15 de maig de 2007
>

Els nous plans urbanístics de Tortosa i Amposta entraran en vigor al juny

La comissió d'Urbanisme ha donat el vistiplau definitiu als dos nous documents

CINTA BONET. Tortosa
La comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre ha donat el vistiplau definitiu als nous plans d'ordenació urbanística municipal (POUM) de Tortosa i Amposta. Així, el mes de juny, un cop hagin estat publicats al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), els dos documents entraran en vigor. En el cas de Tortosa, queden en suspens quatre plans parcials en espera que l'Ajuntament enllesteixi la redacció del pla especial d'emergències. L'entrada en vigor dels nous plans urbanístics permetran construir 8.000 habitatges nous a Tortosa i 5.500 a Amposta en un horitzó de quinze anys.


+ El nou pla urbanístic de Tortosa preveu la creació de 8.000 habitatges nous. Foto: G.M.

Respecte al POUM de Tortosa, el director general d'Urbanisme, Joan Llort, va explicar que tret dels quatre plans parcials que necessiten d'un informe precís sobre la inundabilitat, el document és «correcte», i s'ha emès un informe favorable per publicar-lo al DOGC i la seua corresponent entrada en vigor. En xifres generals, el nou pla urbanístic preveu la creació de 8.000 habitatges nous i deu sectors residencials (quatre en suspens en espera del pla d'inundabilitat), cinc d'industrials i 1.202 hectàrees de sòl urbà.

D'altra banda, la comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre va donar el vistiplau al text refós del POUM d'Amposta, que també està previst que entri en vigor al llarg del mes de juny que ve, un cop hagi estat publicat al DOGC. En el cas d'Amposta, el pla urbanístic preveu la construcció de 5.500 habitatges i de dotze sectors residencials, tres d'industrials, i 650 hectàrees de sòl urbà.

Segons va explicar Llort, la previsió és que aquests dos nous plans urbanístics tinguin una vigència al voltant des quinze anys. En aquest sentit, el director general d'Urbanisme va remarcar que tant el POUM d'Amposta com el de Tortosa estan ben «quantificats tant en termes industrials i econòmics com residencials». La comissió d'Urbanisme també va donar el vistiplau definitiu a un tercer POUM, el de Paüls, que preveu incrementar a nou el nombre d'hectàrees de sòl urbà i crear 200 habitatges nous. NOTÍCIES RELACIONADES

>Llum verd al polígon del Molló de Móra la Nova

>Els nous plans urbanístics de Tortosa i Amposta entraran en vigor al juny

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.