| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 19 d'abril de 2024


dijous, 10 de maig de 2007
>

El pròxim curs escolar començarà el dimecres 12 de setembre

Durant les jornades intensives del juny no s'aplicarà la sisena hora

MARCEL BARRERA. Barcelona
El curs dels grans canvis –es renoven tots els continguts de l'educació obligatòria i es comença a impartir a primària i ESO la nova assignatura educació per a la ciutadania i els drets humans– començarà el dimecres 12 de setembre i s'acabarà nou mesos després, el dijous 19 de juny. Cada escola i institut haurà de marcar tres dies festius més en el calendari escolar. A més, hi ha sis dies festius més que estableix el Departament de Treball. En total hi ha entre 175 i 178 dies de classe.


Les escoles i instituts ja coneixen el dia d'obertura de portes per als alumnes. Els pares, el primer dia de classe després del llarg parèntesi estiuenc. Serà després de la Diada, el dia 12 de setembre, segons l'ordre publicada aquesta setmana en el DOGC, que ahir va ser criticada per CCOO perquè la decisió s'ha pres de «manera unilateral i no permetrà preparar bé l'inici de curs».

La federació de pares FAPAC també hi veu una pega. Que durant el mes de juny, quan les escoles faran classe només en horari de matí, s'ha decidit que els alumnes rebin 4 hores de classe, i no cinc com tocaria en aplicació de la sisena hora. La decisió de no fer la sisena hora va ser aplaudida ahir per CCOO i és vista de bon ull tant per USTEC-STES com la UGT.

Sigui com sigui, el calendari per al curs que ve, aprovat pel Consell Escolar, és continuista respecte a altres cursos –aquest serà el tercer any en què el curs comença el dia 12– i compleix un dels acords del Pacte Nacional per a l'Educació: que hi hagi entre 175 i 178 dies lectius.SISENA HORA


Com en l'anterior ordre, Educació deixa oberta la porta perquè les escoles que han de començar a impartir la sisena hora –el curs que ve tots els municipis d'entre 5.000 i 10.000 habitants– l'ajornin per «circumstàncies tècniques o necessitats específiques». Les escoles tenen poc temps, només fins al 25 de maig, per sol·licitar l'ajornament de l'aplicació de la sisena hora fins al curs 2008/2009, quan és previst que arribi a tots els centres.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>El curs escolar començarà el 12 de setembre

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.