| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 3 de març de 2024


dissabte, 28 d'abril de 2007
>

Can Casacuberta, per fi acabada

Inauguren la segona fase de la biblioteca de Can Casacuberta, 15 anys després

el reportatge

JORDI GONZALO.Quinze anys i 4 dies després que l'alcalde d'aleshores, Joan Blanch, inaugurés la primera part de la biblioteca de Can Casacuberta, ahir se'n va inaugurar la segona i l'Espai Betúlia. D'aquesta manera l'antiga fàbrica és en la seva totalitat un equipament cultural dedicat a les lletres, que connecta el carrer Anton Romeu amb Enric Borràs. «Ara, Can Casacuberta és realment una biblioteca central», va afirmar ahir Maite Arqué (PSC), alcaldessa de Badalona. La biblioteca passa de 1.918 m² a 3.154. La part de l'ampliació guanya un pis on hi ha les revistes i els diaris; a la part infantil hi ha més espai, i hi ha més lloc per a taules i més prestatgeries. A això s'hi han de sumar els prop de 850 m² de l'Espai Betúlia, que també es va inaugurar ahir i que també des d'ahir mostra l'exposició Ramon Llull. Llibre d'Amic e Amat, dedicada a Josep Palau i Fabre.

La majoria de curiosos que es van acostar ahir a l'equipament van mostrar la seva sorpresa: «Com ha canviat», va exclamar un d'ells. Els comentaris van donar el vistiplau a la nova instal·lació, però a ningú se li va escapar que tant l'ampliació com l'Espai Betúlia no estan del tot acabats. «Falten serrells, però l'obra civil està acabadíssima», va assegurar Josep Duran (PSC), regidor de Cultura. Ahir l'aire condicionat –una vella reivindicació de Can Casacuberta– no funcionava i algun treballador va haver de posar un ventilador per poder suportar la calor. «L'aire condicionat està posat, però falta fer la prova de soroll, que no hem volgut fer aquest dies», va explicar Duran.

Molt crític va ser el regidor de CiU Josep Pera, que va abandonar l'acte institucional en senyal de protesta: «Tracten els ciutadans d'estúpids; fan inauguracions amb les coses per acabar.» Pera, que va descriure Can Casacuberta com «Ca l'Arnús II», va qualificar de «tercermundista» l'escena del ventilador i va anunciar la presentació d'una pregunta per saber si es compleixen les mesures de seguretat per poder tenir la biblioteca en ús. Duran li va replicar que l'arquitecte havia assegurat que es complien.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.