| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 4 de juliol de 2020


divendres, 27 d'abril de 2007
>

Terrassa posa en funcionament un servei de préstec d'un centenar de bicicletes sense haver de pagar

Els usuaris només s'han d'inscriure i retornar les bicis al cap de quatre hores

JORDI ALEMANY. Terrassa
L'Ajuntament de Terrassa, en col·laboració amb l'Institut Català d'Energia (Icaen), va presentar ahir el nou servei de préstec de bicicletes, que, a diferència del que funciona a Barcelona, és totalment gratuït per als interessats, que només hauran d'omplir un full d'inscripció per internet o de forma presencial als quatre punts que s'habilitaran. De moment, el servei ofereix 100 bicicletes, cinc de les quals són elèctriques, i el temps de préstec serà de quatre hores.


+ L'alcalde, Pere Navarro, i diversos regidors van fer ús ahir del servei en la presentació. Foto: J.A.

El regidor de Medi Ambient, el republicà Ramon Arribas, va destacar la senzillesa d'un servei en què només serà necessari omplir un primer full d'inscripció a les oficines d'atenció al públic de l'Ajuntament, al lloc web municipal o als quatre punts de préstec que s'ubicaran a les estacions del Nord de Renfe i a la dels Catalans dels FGC, a l'edifici consistorial i al campus universitari de la UPC. A partir de llavors només amb el simple gest d'ensenyar el document nacional d'identitat (DNI) s'assignarà a l'usuari un número de bicicleta i ja en podrà fer ús per un període de quatre hores. Després l'haurà de retornar en qualsevol dels quatre punts de préstec, lligar-la amb cadenat, entregar la clau als responsables del servei i tornar a mostrar el DNI.

L'horari de préstec serà de dilluns a divendres de dos quarts de vuit del matí a dos quarts de vuit del vespre. Arribas va recordar que fa un parell d'anys que treballa en la iniciativa conjuntament amb la UPC i associacions d'usuaris de bicicletes amb els que ja van engegar fa uns anys un servei de lloguer de bicicletes per a estudiants anomenat Bici Zoom i que s'ha tancat en posar-se aquest altre en funcionament.

El nou servei de préstec s'anomena Ambicia't i l'Icaen el posarà en marxa en altres municipis; un dels primers serà a Granollers. També s'ha pensat en un règim de sancions, a criteri dels responsables del servei, en cas de sobrepassar el temps, destrosses i en cas de robatori si l'usuari no presenta una còpia de la denúncia feta a la policia. Pot anar des d'una sanció econòmica o la suspensió indefinida del dret a utilitzar el servei. NOTÍCIES RELACIONADES

>A Barcelona, sis euros

>Terrassa posa un servei de préstec de 100 bicicletes sense haver de pagar

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.