| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 3 de març de 2024


dimarts, 24 d'abril de 2007
>

Barcelonès Nord. Badalona amplia l'oferta cultural municipal amb l'Espai Betúlia

El Centre de Cultura de la Paraula i les Lletres fa una jornada de portes obertes fins demà

J. GONZALO A. BENET. Badalona
Coincidint amb la diada de Sant Jordi, l'Ajuntament de Badalona va obrir ahir les portes de l'Espai Betúlia per tal que els ciutadans comencin a familiaritzar-se amb l'equipament que serà la seu del Centre Cultural de la Paraula i les Lletres. L'espai nou, situat al costat de la biblioteca de Can Casacuberta, neix amb l'objectiu d'esdevenir l'espai de referència a Badalona per al món literari. En aquest indret també s'emplaçarà la Casa del Traductor, que impulsarà la traducció de textos i crearà un fons d'obres traduïdes. Les tres jornades de portes obertes de l'Espai Betúlia s'acabaran demà al vespre tot esperant la inauguració oficial.


+ Una exposició sobre Maria Aurèlia Capmany estrena aquests dies l'Espai Betúlia. Foto: A. BENET

L'Espai Betúlia constarà, un cop s'acabin les obres que encara s'hi fan, de 850 metres quadrats repartits en dues plantes l'accés a les quals es fa des del carrer Enric Borràs. A la planta baixa, a banda del vestíbul de recepció, hi ha una sala d'exposicions (d'uns 300 m²), una sala de projecció, amb possibilitat de programar espectacles de petit format, un magatzem i dos despatxos. El pis superior s'ha pensat perquè encabeixi una sala d'audiovisual, una sala d'ordinadors i un petit espai polivalent, on es faran les tertúlies literàries de la biblioteca Can Casacuberta.

L'equipament municipal nou depèn de la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Badalona i la direcció va a càrrec del personal del mateix departament municipal, que abraça les biblioteques de la ciutat. A part del servei permanent per difondre i fomentar l'escriptura i la lectura, que es farà des del Centre de Cultura de la Paraula i les Lletres, l'Espai Betúlia oferirà serveis puntuals al llarg de l'any, com ara un taller de guions de cinema, cursos d'aula multimèdia i accions relacionades amb els premis literaris de la ciutat.

Pel que fa a les exposicions, l'equipament preveu oferir-ne una de producció pròpia un cop l'any i quatre exposicions anuals amb altres entitats. Ahir es va poder assistir a la primera, la mostra autòctona Maria Aurèlia Capmany des de Betúlia, 1956-2006, i el recital de poemes de Josep Palau i Fabre, a càrrec d'Anna Maluquer i Josep Hernández. Aquest recital poètic, titulat Vides de Palau, no és l'únic acte que Badalona fa amb motiu del 90è aniversari de Palau i Fabre, que va passar el seu primer any d'infantesa a Badalona. Dissabte es va fer un primer recital a la plaça de la Vila, i el 25 d'abril es farà un acte institucional d'homenatge a la sala de plens de l'ajuntament. A més, del 27 d'abril al 28 de juny es podrà visitar a l'Espai Betúlia l'exposició de Jean-Jacques Laigre Ramon Llull. Llibre d'Amic e Amat, produïda per la Fundació Palau.

Al llarg d'aquests tres dies de portes obertes de l'Espai Betúlia, els visitants també podran seguir l'audiovisual d'Alícia Martín Políglotes i el documental De com una fàbrica de teixits esdevé equipament cultural, que repassa la història de Can Casacuberta.CASA DEL TRADUCTOR
En el futur, l'equipament cultural nou serà també la seu de la Casa del Traductor, els continguts de la qual els desenvoluparà la secció local del PEN català conjuntament amb l'Ajuntament. Es pretén potenciar el món de les traduccions i crear un fons documental en col·laboració amb la Generalitat i la Diputació de Barcelona.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Badalona estrena l'Espai Betúlia, l'equipament de referència per al món literari

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.