| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 26 d'octubre de 2021


diumenge, 22 d'abril de 2007
>

Cercavila de poetes

Una trentena de «bouetes» reciten la seva obra pels carrers de Tarragona

CARINA FILELLA. Tarragona
Van arribar en golondrina al port de Tarragona i des d'allà van començar un recorregut per diversos carrers de la ciutat. Eren un grup d'una trentena de bouetes (un terme ideat per Eduard Carmona que barreja bou i poetes), que van anar recitant els versos pels carrers de la ciutat, seguint l'estructura d'una revista. Aquest va ser un dels actes destacats d'ahir de la programació organitzada pel consistori tarragoní amb motiu de la diada de Sant Jordi, que avui viurà el seu punt àlgid.


+ Arribada dels bouetes al port de Tarragona. Foto: J.P. RODRÍGUEZ

La Revista Caminada de Bouesia consisteix en una cercavila literària, durant la qual una trentena de poetes i artistes d'arreu de Catalunya van anar recitant pels carrers des la ciutat, seguint l'estructura d'una revista.

A quarts de cinc de la tarda va entrar al port de Tarragona la golondrina que duia el seguici de bouetes vinguts del Delta i d'arreu de Catalunya. Allà, a les escales reials del port, Joan Vinuesa i el nen Roc Humet van recitar els primers versos. Tot seguit va començar un recorregut pels carrers de la ciutat fins a la plaça de Dames i Vells, on a les vuit del vespre va tenir lloc el Recital apoteòsic dels Bouetes. Les places dels Carros i de Prim, la Rambla Nova i la plaça de la Font van ser algunes de les parades de l'itinerari. Altres poetes que hi van participar van ser Carles Hac Mor i Ester Xargay; Paco Morales, Javier Caballero, Eduard Carmona (creador del terme boueta), Miquel Àngel Marín, Ramon Humet, Sílvia Vidal, Lluc Humet, Alícia González, Xavi Plana, Carles Maria Sanuy, Ignasi Pàmies, Ester Andorrà, Sílvia Amigó, Mònica Lou i Rubèn Fortuny. A més, es va poder escoltar i veure la música i la dansa d'Oriol Aymat i Lenka Bartunkóva, les jotes de Lo Teixidor i la seua Rondalla i els pastissos de Kim Peter.

Segons Hac Mor, «la Revista Caminada de Bouesia té tots els components d'una revista de poesia en paper o en versió informàtica: editorial, cartes al director, crítiques i ressenyes, il·lustracions i, sobretot, poemes. Això, però, amb la peculiaritat que tot plegat es va desenvolupant a la vista i a l'oïda dels bouespectadors, que hi fan de boulectors-oïdors; i, a més, la bourevista es fa tot boucaminant pel carrer, amb els bouemes recitats de viva bou per bouetes , les il·lustracions fetes in situ per bouartistes , les intervencions sonores tocades per boumúsics...» NOTÍCIES RELACIONADES

>Jornada sobre la novel·la emergent al Vendrell.

>Sant Jordi, en construcció

>Rere l'aparença de la forma

>Lectura dels «Col·loquis» de Despuig a Tortosa.

>El drac explica la seva versió de la llegenda de sant Jordi

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.