| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 25 de gener de 2022


dijous, 19 d'abril de 2007
>

Centenars de treballadors de Delphi a Sant Cugat del Vallès es manifesten en solidaritat amb els companys de Cadis

La vaga general convocada a Puerto Real té un seguiment proper al 100%

Ò. PINILLA EFE. Sant Cugat del Vallès
Centenars de treballadors de la companyia Delphi a Sant Cugat del Vallès es van manifestar ahir pel centre de la localitat en solidaritat amb els seus companys de Puerto Real, a la badia de la qual s'havia convocat una vaga general per protestar pel tancament de la factoria. La vaga va tenir un seguiment proper al 100%, suport al qual es van sumar uns 5.000 ciutadans que es van manifestar pels carrers de Jerez de la Frontera o els 300 que es van concentrar davant la Subdelegació del Govern a Cadis.


+ Milers de persones manifestant-se pels carrers de Jerez de la Frontera. Foto: EFE

Unes dues-centes persones, segons la policia local de Sant Cugat, i més de tres-centes, segons els sindicats, van participar en aquesta marxa solidària, que es va iniciar a la fàbrica de Delphi i va finalitzar davant l'ajuntament del municipi, on es va llegir un manifest de suport als treballadors de Puerto Real. Els 1.030 treballadors de la fàbrica barcelonina de la multinacional de components de l'automoció van parar durant dues hores per torn per solidaritzar-se amb els seus companys i expressar la seva «repulsa» per la política desenvolupada per la companyia nord-americana a l'Estat espanyol i a Europa, segons va explicar el secretari general de la secció sindical de la UGT a Delphi Sant Cugat, Esteban Rodríguez. A la capçalera de la manifestació es va exhibir una pancarta amb el lema «Delphi Sant Cugat, amb els companys de Puerto Real» i els assistents a la marxa, que es va desenvolupar sense incidents, van cridar durant el recorregut consignes com «Delphi Cadis no es tanca», «Delphi som tots, Delphi no es tanca» i «Si Delphi es tanca, guerra, guerra, guerra».

Aquesta manifestació s'ha convocat el mateix dia de la vaga general organitzada per CCOO, UGT i CGT en catorze municipis de la província de Cadis per protestar pel tancament de la factoria de Puerto Real i de la reunió del comitè europeu de Delphi, que se celebra a Hongria i en què participen representants sindicals de totes les plantes continentals de la multinacional i de la direcció del grup.

La vaga general a Puerto Real va tenir un seguiment proper al 100%. A més, els treballadors van tenir el suport al carrer d'unes 5.000 persones que es van manifestar per la població, unes 300 davant de la Subdelegació del Govern a Cadis o les 400 persones aplegades per la CGT. NOTÍCIES RELACIONADES

>Zapatero: «No fallarem als treballadors»

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.